• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
VM /ritzau/

Vanvittigt: Messi runder utrolig milepæl ved VM

Foto: Getty Images

Lionel Messi spiller sin gældende kamp nummer 1000 på topniveau, når Argentina møder Australien lørdag.

Af /ritzau/

Lionel Messi nærmer sig to årtier på absolut topniveau, og hans statistikker taler sit tydelige sprog om en af historiens største spillere.

Lørdag aften kan den 35-årige argentiner så notere sig endnu en milepæl, når han som anfører leder Argentina ind på banen til VM-ottendedelsfinale mod Australien.

Her når Messi sin betydende kamp nummer 1000 på topplan.

Han nåede 778 betydende kampe for FC Barcelona siden debuten på klubbens førstehold i 2005, inden han i sommeren 2021 rykkede videre til franske Paris Saint-Germain.

Han står noteret for 53 kampe for PSG, mens han 168 gange har trukket Argentinas landsholdstrøje over hovedet på A-landsholdsniveau siden 2005. Det giver tilsammen 999 betydende kampe på topniveau for ikonet.

Statistikkerne afslører også, hvor stor betydning han har haft i kampene. I de 999 kampe er det blevet til utrolige 788 mål og 385 målgivende afleveringer.

Der er ingen tvivl om, hvem hele Argentina kigger mod, når holdet skal forsøge at holde liv i drømmen om den VM-triumf, som er det eneste, Messi mangler på sin meritliste. Og som landet ikke har vundet, siden Diego Maradona førte holdet til triumfen i 1986.

Messi har hamret mål ind gennem hele karrieren, og holdet er storfavorit mod Australien, som gjorde en ende på de danske VM-forhåbninger i gruppespillet.

Men skal man finde et hul i Messis imponerende bedrifter, som kan give optimisme i den australske lejr, så er det Messis målfrekvens i VM's knockoutfase. Eller mangel på samme.

Således er alle Messis otte VM-scoringer gennem tiden faldet i gruppefasen. I otte knockoutkampene ved fire tidligere VM-slutrunder er det endnu ikke lykkedes Messi at komme på måltavlen.

Han har dog lagt op til fire mål i knockoutfasen.

Messis kamp nummer 1000 bliver spillet lørdag klokken 20 på Ahmad bin Ali Stadium i Qatar.

/ritzau/