2016-03-18 09:50
Foto: Jens Dresling / Polfoto

Millioner af kroner kan flytte hænder afhængigt af resultaterne i den kommende spillerunde i Superligaen. Se hvor mange Tv-penge din klub har udsigt til i placeringspuljen.

Det er igen tid til at uddele de mange millioner kroner fra tv-penge-puljen.

I alt er der omkring 250 millioner kroner i pulje - fordelt på forskellige parametre: Solidaritetspuljen, Markedspuljen, Placeringspuljen og Kamppuljen (Se den samlede oversigt over de mange millioner her)

En af de variable puljer er den såkaldte placeringspulje, hvor der uddeles omkring 25 millioner kroner ud fra de 12 klubbers placering efter den kommende 22. spillerunde. (Se fordelingsnøglen nederst.)

Kun to hold er helt sikre på at holde deres placering efter spillerunden - og det i hver sin ende af tabellen. Ingen kan røre FC København på førstepladsen, mens Hobro IK er håbløst strandet i bunden.

For resten af de 10 hold kan der være rigtigt mange penge på spil afhængigt af, om det bliver til sejre, uafgjort eller nederlag i den kommende kamp.

Beløbene i fordelingsnøglen er lavet ud fra de anslåede værdier, der blev benyttet i den seneste sæson. Det er med forbehold for ændring af fordelingsnøglen i forbindelse med den ny-vedtagede strukturændring frem mod sæsonen 2016/17.

Det kan ske i 22. runde:

Nummer et: FC København
Interval: 1
FC København har verfet konkurrenterne hurtigt af i jagten på mesterskabet og uanset, hvordan udekampen mod FC Nordsjælland går, høster FCK den største pose penge fra puljen. 5,9 millioner kroner.

Nummer to: SønderjyskE
Interval: 2-5
Sejr hjemme over FC Midtjylland vil sikre Sønderjyske en solid og rar pose penge på 4,3 millioner kroner, mens et point ikke nødvendigvis er nok til mere end en 4. plads i tabellen, hvilket vil barbere beløbet ned på omkring 2,5 millioner kroner. Skulle SønderjyskE tabe kampe vil FCM overhale og både AaB og Brøndby have mulighed for også at smutte forbi. Det vil sende SønderjyskE helt ned som nummer fem, hvor der er 2,2 millioner kroner at hente. Der er altså op til mere end to millioner kroner at spille om for SønderjyskE.

Nummer tre: FC Midtjylland
Interval: 2-5
En sejr vil skyde FCM frem foran SønderjyskE, men er alligevel ikke med sikkerhed sikret andenpladsen. Det skyldes, at AaB med en sejr på to flere mål end FCMs, vil overhale midtjyderne i tabellen og dermed kunne snuppe andenpladsen. 
Alt andet end sejr vil åbne risikoen for, at FCM dumper ned på femtepladsen, da både AaB og Brøndby kan overhale med sejre. Der er et stort og væsentligt spænd fra 4,3 millioner kroner som nummer to til 2,2 millioner kroner for femtepladsen.

Nummer fire: AaB
Interval: 2-5
Vinder AaB over AGF er nordjyderne sikre på at øge indtjeningen på Tv-penge. da man enten vil overhale SønderjyskE eller FC Midtjylland, der mødes i Haderslev. Hvis den kamp ender uafgjort er sejr nok for AaB til at lægge sig helt frem på andenpladsen. Det kan også blive tilfældet, hvis FCM vinder over SønderjyskE - og hvis AaB på samme tid vinder med to mål flere over AGF.
Hvis AaB kokser i det mod AGF og enten spiller uafgjort eller taber kan holdet dumpe ned på femtepladsen.

Nummer fem: Brøndby IF
Interval: 2-5
Brøndby kan rent faktisk springe frem som nummer to i den kommende spillerunde - hvem skulle have troet det oven på den seneste ballade i klubben. Hvis SønderjyskE og FCM deler og AaB ikke vinder over AGF, vil Brøndby-sejr være nok til at hoppe frem på andenpladsen.
Brøndby har den sikkerhed, at de selv med nederlag ikke kan falde længere tilbage i tabellen, så der er penge at vinde og ingen at tabe på søndag.

Tjek også: Se hvordan tv-millionerne fordeler sig i de fire puljer

Nummer seks: OB
Interval: 6-7
OB står med gode kort på hånden for at hente den tredje sejr i træk i Superligaen, når Hobro er modstanderen i Odense. Men selv med tre nye point, bliver der ikke tale om en højere placering i tabellen. 
Heldigvis er der dog heller ingen fare for et større skred ned i tabellen, da kun et nederlag til Hobro og en Randers-sejr over Viborg, vil sende det fynske hold en plads ned som nummer syv. Som det kan ses nederst i fordelingsnøglen vil forskelle være på 300.000 kroner. 

Nummer syv: Randers FC
Interval: 6-9
En sejr over Viborg kan sende Randers FC frem som nummer seks - det sker, hvis OB også snubler og taber til Hobro. Med uafgjort vil Randers bevare syvendepladsen og 1,5 millioner kroner, mens et nederlag som minimum vil koste en plads, da Viborg vil overhale. Men også FC Nordsjælland kan i det tilfælde true bagfra og sende Randers helt ned som nummer ni, hvor det blot er 900.000 kroner at hente. 

Nummer otte: Viborg FF
Interval: 7-10
Vinder Viborg over Randers FC, rykker Viborg en plads frem og høster 1,5 millioner kroner fra puljen. En uafgjort kan til gengæld koste en plads i tabellen, da FC Nordsjælland kan rykke forbi. Hvis Viborg til gengæld taber til Viborg, kan både FCN og AGF rykke forbi og efterlade Viborg som nummer 10 med bare 700.000 kroner.

Nummer ni: FC Nordsjælland
Interval: 8-10
FC Nordsjælland rykker med en hjemmesejr over FCK en enkelt plads frem og høster 1,2 millioner kroner. Uafgjort kan også være nok, hvis Viborg taber til Randers. Men taber FCN, rykker AGF forbi, hvis holdet vinder ude over AaB. Dermed kan FCN ende med tiendepladsens høst på kun 700.000 kroner.

Nummer ti: AGF
Interval: 8-11
AGF skal vinde ude over AaB for at håbe på en højere placering end nummer 10. Men giver udekampen mod AaB fuld gevinst, kan det også give et spring frem som nummer otte - det sker hvis både FCN og Viborg taber. Uafgjort vil være nok til at bevare 10.pladsen, mens nederlag giver Esbjerg muligheden for at rykke forbi og sende AGF ned som nummer 11, hvor der kun er 400.000 kroner. Trods alt noget færre penge end 1,2 millioner som nummer otte. 

Nummer elleve: Esbjerg fB
Interval: 10-11
Esbjerg fB skal vinde for at håbe på mere end 11. pladsen. Ud over sejren på Brøndby Stadion, kræver det også, at AGF taber i Aalborg. Til gengæld er der ingen risiko for at rykke længere ned.

Nummer tolv: Hobro IK
Interval: 12
Hobro lå også sidst efter 11 runder, da der første gang blev delt tv-penge ud i sæsonen. Dengang havde holdet fem point - inden runde 22 har de 10. Ikke meget tyder på, at Hobro er dygtige og heldige nok til at rykke sig fri af den placering, når den sidste portion skal uddeles efter sidste spillerunde. 

Hvordan gik det sidste gang? Få overblikket over stillingen efter 11 runder, se kampprogrammet for den kommende runde og få overblikket fordelingen af millionerne - på næste side

 

SENESTE NYT...
OP | NED

SUPERLIGA-VIDEO