• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Oliver Okstrøm

Millioner på spil: Randers sidder på sædekanten

Foto: Getty Images

Det er ikke småpenge, som Randers spiller om mandag.

Af Oliver Okstrøm

Når dommeren fløjter af i opgøret mellem FC Nordsjælland og Randers mandag aften, så er 11. runde af Superligaen færdigspillet, og alle hold har mødt hinanden én gang. Det betyder også, at der skal uddeles tv-penge.

Det bliver blandt andet afgjort efter klubbernes placering i rækken, og derfor er der udsigt til mange millioner for førnævnte Randers, som pt er på førstepladsen. Det er penge, som klubbens sportsdirektør Søren Pedersen glæder sig over, fortæller han i et interview med Randers Amtsavis.

Samlet set er der omkring syv millioner kroner på vej alene på placeringen som nummer ét, som de dog også kan miste til FCN, der er lige efter dem. Her er forskellen to millioner kroner på at være 1'er eller 2'er.

- Det er et væsentligt beløb. Ingen tvivl om det. Det betyder meget for en klub som vores, så vi skal gå 100 procent efter den store gevinst, siger Randers-bossen og fortsætter:

- Det er en kamp, hvor vi kommer til at sidde helt ude på kanten af sæderne, lyder det fra Søren Pedersen, som er to point foran Farum-klubben inden opgøret.

Selv har Randers forud for sæsonen budgetteret med med at blive nummer otte, så der er stor forskel. Pedersen fortæller endvidere, at pengene betyder noget i forhold til det kommende transfervindue.

Spillersalg betyder meget for dem, men hvis de får flere penge ind i tv-penge, så vil det selvsagt betyde, at man ikke behøver sælge for ligeså meget, som ellers - og så kan de holde sammen på deres trup.

Foruden placeringspuljen er der også solidaritetspuljen, hvor alle får mindst to millioner kroner hver i tv-penge. Derudover er der 'markedspuljen', som fordeles udfra hvorvidt man bliver valgt som første-, anden-, tredje-valg osv til rundernes kampe på tv.

Kampen om førstepladsen mandag spilles klokken 19. Læs mere om den her.