• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov & Sebastian Stanbury

- Min familie sagde "afsted med dig"

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Henrik Hansen har landet karrierens første cheftrænerjob, og han føler sig helt klar til udfordringerne i SønderjyskE.

Af Ole Hoffskov & Sebastian Stanbury

Han har tidligere været spiller, ungdomstræner og assisterende træner i SønderjyskE. Nu er Henrik Hansen chefen.

I midten af december udpegede SønderjyskE klubbens tidligere anfører som afløser for Michael Boris, og dermed står han i spidsen for den overlevelsesmission, Haderslev-klubben skal ud på i foråret.

Henrik Hansen kommer fra et job som assisterende træner i OB, og han føler sig helt klar til karrierens første tjans som cheftræner.

- Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg over det sidste års tid har sagt nej til nogle andre ting, fordi jeg havde besluttet, at jeg den næste periode skulle være i OB. Men jeg kunne mærke, at måske var timingen rigtig nu i forhold til mig selv og min udvikling. Jeg har haft en familie, som har sagt: 'Afsted med dig, tiden er rigtig'. Og så har projektet og den måde, jeg kan komme ind og påvirke det på – og de mennesker, jeg har fået med mig og fået mulighed for at arbejde sammen med – været nøglepunkter, siger Henrik Hansen til Tipsbladet.

Han glæder sig til de udfordringer, der venter forude, og han fastslår, at der har været nok at tage fat på fra første arbejdsdag, der for Henrik Hansens vedkommende var mandag morgen.

- Jeg synes, vi har en stor opgave i at få skabt et miljø og en kultur, hvor spillerne vokser, og hvor spillerne føler sig hjemme og føler sig værdsat. Hvor de kan se, at de ting, vi går og laver hver dag, faktisk peger fremad. Det er ikke kun det, vi gør på banen, det er også måden, vi er på i hverdagen over for hinanden og måden, vi kommunikerer på det. Oven på det er der vores måde at spille fodbold på, som vi går endnu mere ind i de kommende dage, siger SønderjyskE-træneren.

Du kan læse hele interviewet med Henrik Hansen i Tipsbladet, som er på gaden fredag. I avisen får du også et stort interview med OB's nye fodbolddirektør Björn Wesström, historien om en tidligere Vejle-spiller, der lige nu er én af de hotteste unge angribere i Europa, en optakt til weekendens Bundesliga-derby i Berlin - og meget mere. Du køber Tipsbladet sammen med Ekstra Bladet.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020