• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Mikkel Fuhr Nielsen

Missede guldet med BIF: Det hårdeste i karrieren

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

I 2018 rakte Brøndby IF ud efter guldet i Superligaen, men to sene mål på CASA Arena ændrede på billedet.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

Med to spillerunder igen af 2017/2018-sæsonen lignede Brøndby IF et mandskab, der skulle vinde guld i Superligaen.

I næstsidste spillerunde var de på besøg hos AC Horsens, hvor det længe lignede en stensikker 2-0-sejr til gæsterne fra Brøndby. Men to sene mål af Kjartan Finnbogason, sendte chokbølger gennem Brøndby og Horsens daværende cheftræner Bo Henriksen i eufori ned langs sidelinjen.

Det er et minde, som fortsat vækker grufulde følelser i den tidligere Brøndby-profil Johan Larsson. Det fortæller han i et interview til Fotbollskanalens podcast Lundh:

- Jeg gyser næsten, når jeg taler om det. Jeg kan ikke sætte fingeren på, hvad det er, men det er noget som nager mig, at vi ikke formåede at vinde det år, siger den svenske højre back og fortsætter:

- Det var utænkeligt og det burde ikke være muligt at tabe det (guldet, red.). Vi førte 2-0 og havde ikke tabt en kamp i flere måneder og alligevel formåede vi at tabe den, og det afgjorde ligaen, siger han, og kalder samtidig dagen for den hårdeste i sin karriere.

I samme spillerunde havde FC Midtjylland forinden Brøndbys møde med Horsens vundet 2-0 over FC København. I sidste spillerunde fik Brøndby uafgjort mod AaB, mens FCM vandt over AC Horsens.

Dermed sikrede FC Midtjylland sig guldet foran Brøndby IF. Holdet fra den københavnske Vestegn har siden vasket pletten fra 2018 væk, da de i sidste sæson vandt guld.

Johan Larsson skiftede Brøndby ud med Elfsborg i 2020. Han nåede 182 kampe for Brøndby ifølge Transfermarkt.