• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov & Niels Idskov

Morten Bruun om AaB: Det er træls at sige, men...

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Krisen kradser i AaB, der ikke kan få det til at fungere på fodboldbanen og i øvrigt er under pres af en håndboldklub, der stortrives i Aalborg.

Af Ole Hoffskov & Niels Idskov

En gigant i dansk fodbold er knæ.

Halvvejs i grundspillet er AaB på næstsidstepladsen, og nordjyderne har allerede fyret cheftræneren og sagt farvel til sportschefen få måneder inde i sæsonen. I Aalborg drømmer man om at være en del af toppen i Superligaen - det har lige nu meget lange udsigter.

Og udfordringerne står i kø - også uden for kridtstregerne. 

I Aalborg er fodboldklubben blandt andet hårdt presset af en lokalrival fra en helt anden sportsgren, fastslår TV 2's fodboldekspert Morten Bruun.

- Aalborg Håndbold har hentet håndboldens svar på Lionel Messi, nemlig Mikkel Hansen. Klubben er en af verdens bedste og har en flot økonomi. Det kunne godt på sigt blive en konkurrent for AaB på især sponsormarkedet, siger Morten Bruun til Tipsbladet.

Inde på banen kniber det gevaldigt for ellers store navne som Iver Fossum, Louka Prip, Allan Sousa og Lucas Andersen at få det til at spille, og særligt slemt står det til med sidstnævnte, der har været en skygge af sig selv, efter at han er vendt tilbage fra et skadeshelvede.

- Det er træls at sige det om en så stor profil, men i sin nuværende forfatning - og alle ønsker jo kun, at han er klar – er Lucas Andersen mere forstyrrende end hjælper på det her AaB-hold. Også fordi han ikke spiller hele kampe, men ryger ind og ud, mener Morten Bruun.

Du kan læse meget mere om krisen i AaB i Tipsbladet, som er på gaden i dag. I avisen får du også et stort interview FC Nordsjælland-profilen Mads Bidstrup, en analyse af storklubbernes problemer i Superligaen og meget mere. Du køber Tipsbladet sammen med Ekstra Bladet.