Nærmer sig FC Midtjylland: OB slår Silkeborg

OB har nu kun et point op til playoffpladsen i Superligaen, efter at fynboerne søndag slog Silkeborg med 2-0.

OB har nu Superligaens playoffgivende syvendeplads inden for rækkevidde, da fynboerne søndag vandt 2-0 hjemme mod Silkeborg.

Resultatet betyder, at OB nu kun er et point bag FC Midtjylland på playoffpladsen, mens Silkeborg har fem point op.

Det var en kamp, hvor første halvleg var lige, men hvor OB-kantspiller Yankuba Minteh viste den kampafgørende kvalitet med to flotte assists efter pausen og hvor han generelt var her, der og alle vegne.

Hans flotte kamp startede tidligt, da han i starten af kampen driblede forbi flere Silkeborg-spillere, som tvang stopper Alexander Busch ud i en heroisk tackling.

Herefter begyndte Silkeborg at få bedre styr på OB's presspil, som gæsterne ellers havde svært ved at spille sig ud af. Det resulterede i flere gode muligheder.

Flere gange viste Silkeborg-angriber Tonni Adamsen, at han er livsfarlig, når han bliver sendt i dybden, og i første halvleg havde han også to dueller mod OB-keeper Martin Hansen, men Adamsens skarphed manglede.

Efter 53 minutter kunne banens bedste spiller, Yankuba Minteh, opsnappe bolden efter en fejl i Silkeborg-forsvaret, og han kunne spille angriber Bashkim Kadrii helt fri foran mål, som let trillede bolden ind til 1-0.

Kort efter havde Adamsen en chance i den anden ende med en fri afslutningsmulighed, men han fandt aldrig vejen til netmaskerne søndag.

Med lidt over en time spillet blev Minteh igen sendt i dybden, og kantspilleren fandt kreatøren Nattan Skyttä i feltet, som nemt kunne prikke bolden ind til 2-0.

Herefter stillede OB sig længere tilbage på banen og overlod initiativet. Her formåede Silkeborg ikke at skabe det fornødne tryk til at komme tilbage i kampen, hvilket betød, at værterne ret uproblematisk kunne køre slutresultatet hjem.