• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Serie A /ritzau/

Højlund og Atalanta leverede tandløs indsats

Foto: Getty Images

Napoli slog fortjent Atalanta med 2-0 og er tilbage på guldkurs efter nederlag i sidste weekend.

Af /ritzau/

Napoli styrer mod mesterskabet i Serie A, og lørdag slukkede syditalienerne det håb, der måske var opstået hos rivalerne, efter at det suveræne tophold tabte i sidste weekend for første gang i lang tid.

Mod Atalanta kom Napoli nemlig tilbage på guldkurs. Det gik ud over Joakim Mæhle, Rasmus Højlund og resten af Atalanta, der blev slået med 2-0.

Sejren var ganske fortjent. Napoli dominerede fra start, men fik dog først prikket hul på målbylden efter en times spil.

Med de tre point og Inters nederlag fredag har Napoli nu et forspring på 18 point i toppen af tabellen. Det kan komme ned på 17, hvis Lazio vinder senere lørdag aften.

Der resterer 12 runder, så intet er endnu afgjort, men der skal efterhånden et monumentalt kollaps til, hvis ikke mesterskabet skal ende i Napoli for første gang i 33 år.

Atalanta ligger nummer seks og har nu tabt tre af sine seneste fire kampe. Lørdag rundede Bergamo-holdet en måned uden sejre i ligaen.

Napoli havde kontrollen i første halvleg. Hjemmeholdet var mest på bolden og kredsede om Atalantas felt.

Gæsterne var dog godt organiseret i defensiven, og Napoli gik oftest i stå. Når det endelig blev til afslutninger for Napoli, var det i de fleste tilfælde ufarligt.

Et par minutter før pausen brændte det på i Atalantas felt, men Juan Musso i Atalantas mål fik afværget Matteo Politanos afslutning.

Atalanta levede mest på omstillingsmuligheder, men når de opstod, blev det sjældent til ret meget.

Kampbilledet fortsatte i anden halvleg, og efter et kvarter måtte Mæhle og co. give fortabt over for Khvica Kvaratskhelias magi.

Det georgiske stjerneskud fik bolden lidt udenfor feltet, lavede et par skudfinter, der gjorde det meste af Atalanta-rundtosset, og bankede så kuglen op i nettaget.

Med et lille kvarter tilbage af den ordinære spilletid virkede kampen til at blive afgjort. Amir Rrahmani steg til vejrs efter et hjørnespark og headede bolden ind til 2-0.

Atalanta var aldrig i nærheden af at lave et comeback i slutminutterne.

/ritzau/