Foto: IMAGO
Superliga

Naturstridigt at de matcher AGF, FCN og Brøndby

TALENTER OG UDLÆNDINGE: En række spillere fra divisionerne og tre ukendte udlændinge. Silkeborg burde ikke kunne komme i Top 6 igen, men nu kommer de det efter alt at dømme igen.

Det var ikke noget godt forår i Silkeborg i 2023.

Man gik glip af Top 6, og energien sivede ud af holdet i en grad, så Silkeborg i et par uger lignede et hold, der risikerede overlevelseskamp, hvis AaB og AC Horsens kom i gang.

Det gjorde de ikke, og med få, velvalgte forstærkninger kunne Silkeborg igen levere en scene for to lovende unge profiler i Alexander Busch og Alexander Lind.

Og det alt imens, at man forblev loyal overfor egen strategi.

Divisionsspillere og Superliga-folk
Den strategi er fortsat bemærkelsesværdig, her efter man har solgt Nicolai Vallys, Rasmus Carstensen og Lukas Engel.

Silkeborg har gjort en dyd ud af at hente spillere i divisionerne og andre Superliga-klubber. Noget, flere klubber ellers finder for dyrt og svært.

Nu skal vi ikke kalde Silkeborgs spillere langsomme, men i Silkeborgs udvælgelse af spillere i andre klubber er det påfaldende, at man ikke går efter de fysiske stærkeste og hurtigste.

Det går mod alle tendenser i moderne fodbold, men Silkeborg formår at finde teknisk gode og ikke mindst kloge fodboldspillere.

Det er i høj grad forklaringen på, at Silkeborg har så mange spillere, man har fundet andre steder i dansk fodbold, mens man stort set har koblet sig af ræset om de udenlandske profiler, der ellers bærer så meget i andre Superliga-klubber.

De kan det med talenter
Den kurs bliver også båret af, at Silkeborg formår at uddanne dygtige, endog rigtig dygtige, spillere.

Flere A-landsholdsspillere begyndte i SIF, og Alexander Busch, Alexander Lind og Pelle Mattsson får flotte karrierer, sandsynligvis snart med klubskifter til udlandet.

Den evige udfordring er at blive ved med at uddanne og finde de dygtige spillere, der ofte vil vælge FC Midtjylland eller AGF som teenagere.

Nu er det Tobias Salquist, der gik fra at være noget nær fortabt i udlandet til at være en af Superligaens bedste midtstoppere i SIF, der er solgt, og som en sjældenhed erstattet af svenske Pontus Rödin, der i øvrigt har spillet i de ydmyge klubber Linköping, Eskilstuna og Brage.

Silkeborg IF i efteråret 2023
Klubtrænet: 30,9%
Mest spilletid blandt nuværende klubtrænede i Silkeborg IF: Alexander Busch, 1.505 minutter på 17  kampe

Landetrænet: 57%
Mest spilletid blandt nuværende landetrænede i Silkeborg IF: Nicolai Larsen, 1.530 minutter på 17  kampe

Udlandet: 12,1%
Mest spilletid blandt udenlandsk trænede i Silkeborg IF: Stefán Thórdarson, 767 minutter på 14 kampe

Spillere
Klubtrænet: 6 (11)
Landetrænet: 13 (15)
Udlandet: 3 (4)

I parentes står antal spillere i kategorien i hele sæsonen 2022/23.

Silkeborg IF i sæsonen 2022/23
Klubtrænet: 22,9%
Landetrænet: 67,7%
Udlandet: 9,4%

Silkeborg IF i sæsonen 2021/22
Klubtrænet: 18,8%
Landetrænet: 71%
Udlandet: 10,2%