Video : Tipsbladet
Superliga

Neestrup ærgrer sig: Røvhamrende irriterende!

FC København-træneren er noget ærgerlig over, at et af klubbens store talenter måtte udgå relativt hurtigt i testkampen mod Silkeborg.

FC København havde flere problemer på angriberpositionen i sidste sæson, fordi Andreas Cornelius var så skadesplaget. 

En af de spillere, som klubben håber kan overtage taktstokken i fremtiden, er islændingen Orri Oskarsson, der som ungdomsspiller bankede mål i kassen efter behov. Den unge skarpretter viste da også målnæsen fint frem i foråret, hvor han var udlejet til Sønderjyske i NordicBet Ligaen.

Oskarsson er dog tilbage hos de danske mestre, hvor han her i opstarten skal vise, hvorfor han er værd at satse på for Jacob Neestrup. Det fik onsdag en rigtig dårlig start, da han blev skadet i sæsonens første testkamp. Han kolliderede med Silkeborgs målmand  efter blot få minutter på banen, og så måtte han lade sig udskifte med en skade. Noget, som irriterede Jacob Neestrup på det kraftigste efter kampen.

- Han fik et slag. Pisse ærgerligt, men ikke farligt. Det er røvhamrende irriterende, så det er synd for ham, men sådan det er, lyder Neestrups reaktion over episoden. Det lyder dog på ham, som om at der ikke er tale om noget alvorligt.

En spiller, som til gengæld imponerede, da han blev skiftet ind, var Emil Højlund. Den unge FCK'er sendte udligningen til 1-1 i kassen, da han tørt huggede bolden i mål udenfor feltet. 

Emil Højlund er Rasmus Højlunds lillebror, og mod Silkeborg var både han og brormand Oscar Højlund på banen - alt imens Rasmus Højlund stod og så på sammen med de fremmødte tilskuere. 

Jacob Neestrup kunne glæde sig over, at Emil Højlund kom på måltavlen, men han lader sig ikke rive med af, at Højlund-klanen bliver ved med at være en ting i FCK.

- Jeg er jo helt med på historien med hans storebror. Men jeg er glad for Emil, og jeg er glad for Oscar, men de konkurrerer på lige fod med alle de andre unge, som ikke har en storebror, der spiller for Atalanta. Men det er dejligt at se, siger Neestrup, inden han vender blikket mod Emil Højlund.

- Han har haft et svært forløb de sidste par måneder med nogle irriterende skader, så er det jo altid ekstra dejligt, når han får mulighed for at sparke bolden i kassen. 

- Jeg vil ikke begynde at kommentere på, hvad han kan og ikke kan. Det er en dygtig ung spiller med stort potentiale, ligesom mange andre. Men jeg vil ikke begynde, bare fordi at det er en Højlund. Men det er en spiller, vi er glade for, og som vi tror meget på, siger han.

- Kamil overlever nok
I målet kunne Jacob Neestrup se 17-årige Andreas Dithmer stå på kassen i alle 90 minutter. Det slap den unge keeper ganske fint fra, og det noterede Neestrup også.

- En talentfuld målmand. Det er en svær position at være ung på i forhold til seniorfodbold. Det var godt at kunne give ham 90 minutter mod et godt hold. Han er sikker på langskud, har en god redning på en friløber i anden halvleg og var fornuftig med fødderne.

Er det også for at se, om han er klar til at være en potentiel andenmålmand? 

- Jeg vil ikke begynde at gå i den nummerordning. Men vi skal jo teste vores spillere af og se, hvad de kan. Kamil (Grabara) overlever nok, at han ikke spiller denne her kamp, fortæller cheftræneren til Tipsbladet.

Han påpeger, at Kamil Grabara ikke stod på mål, fordi at han gerne ville se Dithmer i samtlige 90 minutter. Hakon Haraldsson var ligeledes ikke på banen, og begrundelsen er, at islændingen får sig en pause, for han har været med landsholdet. Derudover passer staben på Diogo Goncalves, der heller ikke deltog i kampen.