Foto: IMAGO
Superliga

Neestrup bliver inspireret af stjernetræner

Jacob Neestrup fortæller i et interview til The Guardian, hvem han lader sig inspirere af.

FC København er blandt de sidste 16 hold tilbage i Champions League.

Her er Jacob Neestrups mandskab selvsagt i selskab med nogle af de bedste klubber og trænere i Europa, men når FCK-cheftræneren lader sig inspirere, er det som udgangspunkt ikke fra øverste hylde, fortæller han i et interview med The Guardian.

- Sådan som De Zerbi spiller i Premier League med Brighton har været interessant. Det er også vigtigt at se nye versioner af Jürgen Klopp og Pep Guardiola, og hvordan de konkurrerer mod hinanden, fortæller han og tilføjer. 

- Men normalt ser jeg kun hold, der er på vores niveau. Jeg kan lide at se PSV Eindhoven, der ødelægger den hollandske liga, og jeg kan også godt lide at se, hvordan Sparta Prag spiller ud fra bagkæden og bevæger sig frem. 

Det er da ikke kun i England, at Neestrup finder sine inspirationskilder. I Tyskland har Bayer Leverkusen kurs mod mesterskabet, der ellers er vundet 11 gange i træk af Bayern München. 

- Jeg bruger også meget tid på at se Xabi Alonsos Bayer Leverkusen. Jeg ved, at de engelske klubber har mange penge, men som træner kan man se, at holdene blivere trænet så godt. De ved præcis, hvad de skal gøre i alle situationer. Det kan jeg godt blive inspireret af, afslutter Neestrup overfor The Guardian. 

I morgen klokken 21 står Jacob Neestrup overfor en af sine inspirationskilder i form af Pep Guardiola, når Manchester City kommer på besøg hos de danske mestre.