• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Neestrup irriteret og skuffet over Parken-lækage

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

FC København-træner Jacob Neestrup er irriteret over, at informationen om Parkens dårlige græstæppe slap ud inden kampen.

Af Ole Hoffskov

Tipsbladet i Parken

Grønsværen i Parken var det helt store tema forud for lørdagens Superliga-brag mellem FC København og FC Midtjylland.  Alt for ofte har græsset i nationalarenaen ikke levet op til forventningerne, og nu er den gal igen, efter at Suspekt for nyligt gav koncert i Parken. 

- Banen var en smule dårligere end forventet i forhold til, hvad vi fik at vide i går. Vi havde desværre ikke mulighed for at træne herinde fredag, og det er vi ærgerlige over, for så kunne vi måske have fået den lille fordel, det ville være at være hjemmehold, siger Jacob Neestrup.

Der er dog særligt én ting, der irriterer FC København-træneren mere end banens beskaffenhed.

- Det er ærgerligt, at vi på vores egen hjemmebane ikke kan holde hemmeligt, at banen er, som den er. Vi vælger at give modstanderen den lille fordel, og den får vi altså ikke andre steder. Det, synes jeg, er rigtig ærgerligt, men det er ikke nogen undskyldning for ikke at få point, siger Neestrup.

Vil I have ændret, at folk kan få adgang til stadion før kampene?

- Det har jeg ikke noget at gøre med. Jeg synes bare, det er ærgerligt.

Hvad mener du om, at der er store koncerter her i Parken midt under sæsonen?

- Det har jeg det helt fint med. Det er sådan, butikken kører rundt, så det har jeg det fint med, og det er der heldigvis også mange københavnere, der nyder godt af. 

Man ser jo ikke mange andre store klubber i verden have det?

- Det har jeg ingen kommentarer til. Vi skal som hus bare ikke give den information væk. Jeg læste et interview med Thomasberg, som kendte alt til, at banen er dårlig, og det er jeg en kende skuffet over. 

Skuffet er FC København-træneren også over niveauet i Superliga-kampen, som FC Midtjylland vandt 2-0.

- Jeg kan ikke huske, hvornår jeg har været en del af en fodboldkamp, der var så urytmisk. Der var lav effektiv spilletid, ekstremt mange spilstop og generet bare en ekstremt langsom kamp. Af mange forskellige årsager løste de det bedre end os, siger han.

Jacob Neestrup fastslår, at han ikke vil ikke brokke sig over FC Midtjyllands tilgang til kampen, som bød på masser af fysisk og langsom afvikling af dødbolde. 

- Men jeg kan konstatere, at der i hvert fald er forskel på reglerne i UEFA-regi og i DBU. I UEFA fik Elias Jelert gult kort for tidsudtræk for at stå med bolden i hænderne i ni sekunder, og i dag kunne man gøre det i længere tid. Men credit til FC Midtjylland - de spillede kampen klogt, lyder det fra Neestrup.

FC København skal i aktion i Parken igen på tirsdag, når Bayern München kommer på besøg i Champions League.