• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:

Den hollandske klub Roda har udset sig en ny dansk angriber. AaBs U/21-landsholdsspiller Nicklas Helenius står højt på ønskeseddelen.

Af Søren Hanghøj Kristensen

De har en forkærlighed for danske angribere i den hollandske klub Roda JC. I sidste sæson havde midterklubben hele to af slagsen i form af Morten Skoubo og Mads Junker, men Skoubo er rejst hjem til OB, og også Junker ligner en mand på vej væk, når hans kontrakt udløber til sommer.

Det betyder dog ikke nødvendigvis, at Roda kommer til at stå uden danskere i truppen og i angrebet. Klubben har nemlig udset sig endnu en rød/hvid angriber til at udfylde Mads Junkers store støvler, hvis han vælger at skifte væk.

Roda har fulgt AaBs danske U/21-landsholdsangriber, Nicklas Helenius, gennem længere tid, og den nordjyske topscorer har imponeret hollænderne. Derfor er han et særdeles realistisk bud på den næste dansker i den gule og sorte trøje.

- I løbet af de kommende uger finder vi ud af, om Mads Junker skifter til en anden klub. Gør han det, skal vi på markedet efter en ny angriber, og her er Nicklas Helenius en god mulighed. Han er en spiller, vi ser på, og han er en type, der passer godt ind i vores system, siger Gerard Wielaert, der er teknisk direktør i Roda JC, til tipsbladet.dk.

20-årige Nicklas Helenius brød igennem i Superligaen i sidste sæson, hvor han scorede fem gange. Et resultat, han allerede på nuværende tidspunktet har tangeret i denne sæson. AaB forlanger i omegnen af 7,5 millioner kroner for angriberen, der var en del af dét ligalandshold, Morten Olsen havde med i Thailand i januar måned.

Superliga

Mere Superliga

Fokus