Video : Tipsbladet
Europa League

Gasperini: Så er Leverkusen ikke så gode

Ademola Lookman scorede hattrick for Atalanta, der vandt Europa League-finalen med 3-0 over Bayer Leverkusen.

For første gang i klubbens historie vandt Atalanta onsdag aften Europa League, da det italienske mandskab i finalen besejrede tyske Bayer Leverkusen med 3-0.

Sejren kom i høj grad i hus takket være den 26-årige nigerianer Ademola Lookmans hattrick.

- Det er en af de bedste aftenener i mit liv. Det var en fantastisk præstation fra hele holdet. Jeg er så glad for sejren. Vi skrev historie i aften, siger Lookman efter triumfen til mediet TNT Sports.

Bayer Leverkusen havde inden opgøret ikke tabt en kamp i sæsonen. 51 gange var det tyske mandskab gået fra banen uden et nederlag.

Det skræmte dog ikke Atalanta, der kom blæsende ud til kampen med et højt pres mod den tyske bagkæde, og allerede efter 26 minutter var det italienske mandskab foran med 2-0.

- Man kan ikke bare forsvare i kampe som disse. Vi vidste, at det hold, vi skulle møde, var rigtig gode offensivt, men ikke lige så gode, når man presser dem til at forsvare. Det gik heldigvis rigtig godt lige fra start, siger Atalantas træner, Gian Piero Gasperini, til Sky Sport.

- Mere end noget andet handler det også om, hvordan vi gjorde det. Vi fortjente fuldt ud at vinde. Det er en kæmpe bedrift for os at vinde Europa League, så vi er så glade, lyder det fra Gasperini.

Trofæet er det første i 61 år til Atalanta. Det er samtidig første gang i 25 år, at et italiensk hold vinder turneringen. I 1999 vandt Parma turneringen, der dengang hed Uefa Cuppen.

/ritzau/