• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Nigeriansk midtbanespiller kan være på vej til AaB

Foto: AaB

Den nigerianske midtbanemand Ifeanyi Matthew kan være på vej til AaB. Nordjydernes sportschef Inge André Olsen kender spilleren fra norsk fodbold.

Af Ole Hoffskov

Den nigerianske midtbanespiller Ifeanyi Matthew tørner til dagligt ud for norske Lillestrøm, men snart skifter han måske den gule trøje i Norge ud med en bolsjestribet i Danmark.

Eurosport.no skriver, at AaB viser interesse for den 23-årige midtbanemand, der har kontraktudløb i næste måned og dermed kan skifte kvit og frit til en anden klub. 

Den klub kan meget vel blive i Danmark, hvor flere viser interesse - herunder altså AaB. Ifeanyi Matthew bekræfter, at han har hørt om interessen fra den nordjyske Superliga-klub. 

- Ja, det har min agent sagt. Og så fortalte han også om en anden dansk klub, Så jeg ved ikke, hvilken af klubberne det bliver. Enten AaB eller en anden klub i Danmark, siger Ifeanyi Matthew til Eurosport.no.

Læs også:Sidste runde i grundspillet: Dette er på spil for Superliga-holdene

Rygterne om danske bejlere er også nået hele vejen til ledelsesgangen i Lillestrøm, hvor sportschef Simon Mesfin dog ikke gør sig de store anstrengelser. Da Matthew nærmer sig kontraktudløb, er interesserede klubber ikke forpligtet til at rette henvendelse til Lillestrøm, før de går i dialog med midtbanespilleren.

- Jeg ved, at der er interesse fra to-tre klubber, og så er det hans agent, der styrer det. Jeg har ikke brugt så mange kræfter på det, da han frit kan forhandle med andre klubber, og vi ikke er en part i den forbindelse. Jeg har hørt, at der er interesse fra Danmark, siger Simon Mesfin.

AaB-sportschef: Vi kender ham
I AaB er nordmanden Inge André Olsen for nyligt tiltrådt som sportschef, og han har selvsagt et solidt kendskab til det norske marked, og det gælder også Ifeanyi Matthew, der har spillet lige under 100 kampe for Lillestrøm.

- Selvfølgelig kender jeg ham. Vi er i en proces, hvor vi er i gang med at kigge på mulighederne for det kommende transfervindue, og vi er bekendte med Ifeanyi Matthews situation, men han er stadig på kontrakt i Lillestrøm, så det vil være forkert af mig at gå for meget i detaljer, siger Inge André Olsen til tipsbladet.dk.

Læs også:Optakt: AaB - AGF

Er han interessant for AaB?

- Vi kender som sagt hans aktuelle situation, men det gør vi med mange spillere. Jeg kan ikke komme nærmere ind på det.

Har I tilbudt ham en kontrakt?

- Det kan jeg ikke kommentere, lyder det fra AaB's sportschef.

Ifeanyi Matthew har tørnet ud for Lillestrøm i to omgange. Han skiftede i januar 2019 til tyrkiske Osmanlispor, men vendte hurtigt retur til Norge. Nigerianeren har både scoret og assisteret 13 gange i de 97 kampe, det er blevet til for Lillestrøm. 

Læs også:Nævnt i samme rygte som AGF: Hollandsk klub afviser blankt

Læs også:Hjulmand: Skal være meget dygtig for at komme på landsholdet fra Superligaen

Læs også:AaB håber på tilskuere: Klar allerede fra på søndag

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling

Superliga

Mere Superliga

Fokus