• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:

Den svenske FCK-træner så gerne, at holdets ledende profiler oftere tog ansvar.

Af Christian Idskov

FC Københavns svenske træner Ronald Nilsson måtte onsdag sande, at han i sin første europæiske sæson med sin nye klub ikke kunne tage tråden op fra sin forgængers, Ståle Solbakkens, fantastiske resultater.

1-1 blev det til mod Vorskla Poltava i Ukraine, og så var Europa League efter vinterpausen et umuligt ønske. Således har den københavnske færd i Europa langt fra står til måls med de armbevægelser, man har på Peter Bangs Vej, hvorfor Roland Nilsson nu retter en opfordring mod sine ledende spillere.

- Jeg var meget overrasket over, at så mange spillere faldt sammen. Men kampen lærte os også nogle ting: At vi skal blive bedre til at hjælpe hinanden undervejs i kampene, lyder det fra Roland Nilsson til sporten.dk og fortsætter:

- Engang imellem kan det virke som om, at spillerne falder tilbage på det, de kender, og spiller for sig selv. Fra sidelinjen, hvor jeg står, kunne jeg godt tænke mig, at der var flere, der gik ind og tog ansvar.

Med afgangen af profiler som William Kvist, Zdenek Pospech og Jesper Grønkjær samt andre beærende kræfter har Nillsons arbejde først og fremmest været rettet mod et slags rehabiliteringprojekt, hvor en ny ledelsesstruktur skulle bygges op på holdet. Men selvom svenskeren godt kunne tænke sig mere initiativ fra holdets profiler, ved den tidligere Malmö-træner også, at den slags ting ikke kommer af sig selv.

- Det tager jo tid, det har vi hele tiden sagt. Mange af de rutinerede er forsvundet, og der er mange nye, som skal ind og lære et system at kende. Men jeg er fortrøstningsfuld og føler, at vi er på rette vej.

Superliga

Mere Superliga

Fokus