• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle /ritzau/NTB

Norsk fodbold indfører pauser under ramadan

Foto: Getty Images

Drikkepauser under ramadanen skal sikre ligeværdig konkurrence mellem alle atleter, fastslår NFF.

Af /ritzau/NTB

Det Norske Fodboldforbund (NFF) indfører drikkepauser under ramadanen, der startede onsdag og løber frem til 21. april. Det oplyser forbundet på sin hjemmeside fredag.

Dommeren får til opgave at stoppe spillet på naturlige tidspunkter under de kampe, der afvikles efter solnedgang. Retningslinjerne gælder for både elite- og breddefodbolden samt aldersbestemte kampe.

Sektionsleder i NFF, Henrik Lunde, siger, at forbundet har truffet beslutningen for at skabe ligeværdig konkurrence mellem alle atleter.

- NFF indfører denne ordning af hensyn til spillernes helbred og af respekt for deres religiøse praksis.

- Det giver muslimske spillere mulighed for at deltage på lige fod med alle andre og er en naturlig del af forbundets strategi for lige muligheder, siger Henrik Lunde.

Den nye sæson i Norges bedste fodboldrække, Eliteserien, begynder 10. april.

Ifølge Sky Sports er et lignende tiltag blevet indført i de fire bedste rækker i engelsk fodbold, herunder Premier League.

Mediet oplyser, at dommerne er blevet bedt om at gå i dialog med de spillere, der faster, inden kampstart, og aftale et tidspunkt for, hvornår pausen skal foregå. På den måde kan både spillere og kampledere bryde fasten midt under kampen.

Flere af de største stjerner i Premier League, herunder Liverpools Mohamed Salah og Manchester Citys Riyad Mahrez, forventes at faste og vil afholde sig fra at spise eller drikke i dagtimerne.

Det er endnu usikkert, hvorvidt lignende retningslinjer vil blive indført i Danmark.

/ritzau/NTB