• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold /ritzau/

Sundhedsstyrelsen bremser Norge: Landskampen mod Rumænien i fare

Foto: Getty Images

Usikkerhed omkring Norges coronaretningslinjer giver problemer før søndagens udekamp mod Rumænien.

Af /ritzau/

Norges fodboldlandshold skal søndag møde Rumænien på udebane i Nations League.

Men før afrejsen til Bukarest har Det Norske Fodboldforbund (NFF) bremset turen efter et møde lørdag formiddag med sundhedsmyndighederne.

Forbundet er blevet fortalt, at rejsen udfordrer de norske coronaretningslinjer.

- Når Helsedirektoratet (den norske sundhedsstyrelse, red.) sætter foden ned, så har vi bedt truppen om at blive i Norge, indtil vi får en ny vurdering, siger NFF-præsident, Terje Svendsen.

- Vi tolker den norske lovgivning forskelligt. Hvis vi ikke rejser, så bryder vi det europæiske fællesskab, som vi er en del af, siger han.

Terje Svendsen håber, at landsholdet får lov til at rejse afsted. Hvis ikke det sker, så frygter han for en mulig straf fra Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa).

- NFF's vurdering er, at der ikke er taget højde for situationer som denne, og at konsekvenserne ved ikke at stille op til kamp er meget store for norsk fodbold, skriver forbundet.

Søndagens modstander, Rumænien, ved endnu ikke, om man har en modstander til kampen, men landstræner Mirel Radoi har forståelse for nordmændenes situation.

- Vi har forståelse, for den situation Norge er i. Uanset om vi udsætter kampen eller ej, skal vi finde en løsning. Rumænien ønsker, ligesom Norge, at spille kampen, siger han på et pressemøde ifølge NTB.

Efter kampen mod Rumænien er planen, at det norske landshold skal videre til Østrig, hvor den sidste gruppekamp i Nations League venter onsdag.

/ritzau/NTB/