• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Norsk stortalent skal til prøvetræning i SL-klub

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Et af Norges store og spændende talenter skal til prøvetræning i dansk topklub, men også en klub som RB Leipzig er interesseret.

Af Kenneth Jensen

De er efterhånden blevet gode til at udvikle talenter i det norske, og derfor er flere danske klubber også opmærksomme på, hvad norske fodboldklubber udvikler af spillere i disse år.

Andreas Schjelderup er blevet en profil i FC Nordsjælland, og den norske offensivspiller fra FCN, der også blev Efterårets Profil i Superligaen, ligner en spiller, der skal sælges mange, mange millioner af kroner. 

Og nu er det så FC Midtjyllands tur til at se nærmere på en spændende spiller, for ifølge mediet Altaposten får FCM i næste uge besøg af 15-årige Jonathan Vonheim Norbye.

Norbye, der til dagligt har en kontrakt med klubben Alta IF, skal tilbringe den kommende uge i Ikast, hvor forsvarsspilleren får lov at vise sig frem.

FC Midtjylland er dog ikke den eneste klub, der viser interesse for den norske U-landsholdsspiller, for også RB Leipzig har inviteret ham til prøvetræning.

- Der er rigtig stor interesse for Jonathan. Der er mange, som har fået øjnene op for vores forsvarsjuvel efter gode kampe på landsholdet og debut for Alta IF's A-hold. Vi har blandt andet fået en henvendelse fra den tyske Bundesliga-klub RB Leipzig. Han skulle egentlig have trænet med klubben i sidste uge, men noget kom i vejen, så han tager i stedet til Tyskland i starten af januar.

- Også den danske topklub FC Midtjylland ønsker at se nærmere på Jonathan, og han rejser dertil i næste uge, siger André Drogset Dønjar, sportslig koordinator i Alta IF, til Altaposten.

Også Jonathan Vonheim Norbyes bror, Tobias Vonheim Norbye, 17 år, er på kontrakt i Alta IF og spiller på førsteholdet, og for at det ikke skal være løgn spiller deres onkel Hans Julius Eriksen Norbye, 34 år, også på klubbens førstehold.

Klubben håber på at kunne holde på brødrene en sæson endnu, fortæller den sportslige koordinator, men brødrene, der begge er forsvarsspillere, har fået den kendte Jim Solbakken som agent, og han har et godt netværk, hvorfor de måske snart kan være tabt for klubben, der til dagligt spiller i den norske 2. division.

Den 17-årige Tobias Vonheim Norbye er tidligere sat i forbindelse med Tromsø.