• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Mikkel Fuhr Nielsen og Jacob Quvang

Norsk supertalent skifter til FC København

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

FC Københavns ungdomsafdeling bliver med al sandsynlighed et norsk talent rigere.

Af Mikkel Fuhr Nielsen og Jacob Quvang

FC København lægger ikke skjul på ambitionerne, som spænder lige fra førsteholdet og ned gennem ungdomsrækkerne.

For nyligt kunne man således præsentere det tidligere Paris Saint-Germain-talent Queyrell Tchicamboud, selv om man generelt er mest opmærksom på situationerne omkring de største talenter i Skandinavien og Norden.

Og nu bliver endnu et af dem en del af ungdomsafdelingen i FC København ifølge Tipsbladets oplysninger. Der er tale om blot 15-årige Liam Christopher West, der til dagligt spiller i den norske klub Fredrikstad FK.

Fredrikstad Blad var først med nyheden.

Ifølge Tipsbladets oplysninger rykker Liam Christopher West til FC København på en fri transfer. Fredrikstad har således ikke haft mulighed for at spinne guld på overgangen, da han ikke har underskrevet en professionel kontrakt med klubben. Det er noget, som nordmændende ikke er begejstrede for.

Det siger næsten også sig selv, da man på den måde både misser en transfersum og måske endnu vigtigere en videresalgsklausul. Begge dele lykkedes man med i handlen, der sendte Ethan Amundsen-Day fra Fredrikstad FK og til FCK i 2021, da han netop var på kontrakt i den norske klub.

Informationerne omkring Liam Christopher West er forholdsvist sparsomme, men han er kantspiller og har ifølge det norske fodboldforbunds hjemmeside et ganske pænt målsnit for Fredrikstads forskellige ungdomshold.

Ifølge Tipsbladets norske pressekilder er der også tale om et kæmpe talent, der bliver beskrevet som det største talent fra Fredrikstad siden Tarik Elyounoussi. Han slog igennem tilbage mellem 2006-2008, så den sammenligning siger ikke så lidt.

Liam Christopher West har været i Fredrikstad FK de seneste tre år, hvor han kom til fra Gressvik IF. Hans far er desuden Brian West, der spillede mange år i MLS, inden han tog til Fredrikstad FK i 2004 og var der fem år frem indtil sit karrierestop.

15-årige Liam Christopher West har repræsenteret de norske ungdomslandshold på både U15- og nu U16-niveau, så det vidner altså om et stort potentiale.

Tipsbladet har rettet henvendelse til både Fredrikstad FK og FC København, men de har ikke nogen kommentarer til ovenstående.


Liam Christopher West rykker med al sandsynlighed til akademiet i FC København (Foto: Fredrikstad FK).