• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Lasse Claes

- Nu bliver det mere kæft, trit og retning

Foto: Lars Ronbog

Spillerne i FC Københavns førsteholdstrup kommer til at mærke, at Jess Thorup ikke længere er cheftræner.

Af Lasse Claes

Et nyt kapitel er begyndt i historien om FC København. 

Tirsdag valgte hovedstadsklubben nemlig at fyre Jess Thorup og ansætte Jacob Neestrup som ny cheftræner. 

Og det kommer den dyre Superliga-trup til at kunne mærke i dagligdagen. 

Det var i hvert fald meldingen fra Andreas Cornelius, da han onsdag mødte pressen på FC Københavns træningsanlæg på Frederiksberg. 

- Han er en meget direkte og kontant træner. Man er ikke i tvivl om, der er en klar vej. Hvis han siger noget, så er det, hvad han vil have, sagde angriberen og fortsatte: 

- Jeg tror, der er nogle spillere, som vil mærke, at det ikke er så meget op til dem selv. Nu er det lidt mere kæft, trit og retning - ikke på den dårlige måde, men der bliver rigtig meget klarhed over, hvad der bliver forventet. 

Synes du, der har manglet lidt kæft, trit og retning under Jess Thorup? 

- Det er svært at sige, om det har manglet. Nogle spillere trives bedst under det ene, og andre trives bedst under det andet. Vi må se, om det bliver bedre, eller hvad det gør. Jeg tror, det bliver en lidt anden ledelsesstil, og det må vi være klar på. 

Andreas Cornelius læste - som vi andre - om fyringen af Jess Thorup i diverse medier. Og selvom Superliga-stjernen blev overrasket, så faldt han ikke ned af stolen. 

Han har nemlig prøvet at skifte træner mange gange i sin karriere. 

- Jeg ved godt, at tingene kan gå hurtigt, så jeg var ikke chokeret over det. Jeg var godt klar over, det kunne ske, men man er altid overrasket, når det bliver eksekveret. Jeg har oplevet rigtig mange trænerfyringer, og livet går videre, og vi skal ud og få det til at fungere. 

De fleste spillere føler et ansvar, når cheftræneren bliver smidt på porten, men det gør Andreas Cornelius ikke i dette tilfælde. 

- Jeg håber da, at de fleste føler et ansvar. Jeg føler ærlig talt ikke noget ansvar, fordi jeg har ikke været en del af det, og jeg er lige kommet, men jeg er ked af, jeg ikke kom i gang med at arbejde med Jess, fordi han er en rigtig dygtig træner, og det havde jeg egentlig glædet mig til. 

Inden pressen kunne stille spørgsmål til landsholdsangriberen, havde Rasmus Falk været forbi. Han sagde eksempelvis, at der til tider hurtigt er blevet peget fingre ad Jess Thorup. 

Og det mener Andreas Cornelius ligeledes. 

- Det synes jeg også, og han har haft et svært job ved at tage over efter Ståle (Solbakken, red.). Han er en helt anden type, og begge stilarter kan fungere, så det er ikke fordi, den ene er bedre end den anden. Der er bare stor forskel på, hvordan de gør tingene, og så er det let at pege fingre, når det ikke går. 

- Så er det lettere at italesætte alle forskellene med, hvad der går galt. Jeg synes faktisk, han har gjort det rigtig godt. Man skal passe på med at pege fingre for meget. 

Var det kontroversielt at ansætte Jess Thorup i sin tid?  

- Jeg ved ikke, om det var kontroversielt. Man valgte at gå en ny vej med en anden træner, og langt hen ad vejen er det gået godt med et mesterskab og Champions League. Man skal passe på med at sige, det ene er bedre end det andet, lød det afsluttende fra Andreas Cornelius. 

Den tidligere Trabzonspor-angriber forventer at tilbage fra sin skade den 2. oktober, når FC København møder AGF i Superligaen.