• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Ny ændring i strukturen: I 2020 vender Superligaen tilbage til 12 hold

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Den danske Superliga kommer om et par år til kun at have 12 hold igen.

Af Kenneth Jensen

12 hold blev til 14, men de 14 hold går nu tilbage til 12 hold.

De danske Superliga-klubber er sammen med klubberne fra NordicBet Ligaen blevet enige om at skære i antallet af Superliga-hold fra sæsonen 2020/2021, så der vendes tilbage til 12 hold. 

Læs også: Dansk topfodbold fortsætter på samme TV-kanaler

-Jeg er stolt over, at klubberne har valgt at lave den her aftale, som får afgørende indflydelse for dansk fodbolds fremtid. Klubberne har så at sige "taget klubtrøjen af" og valgt at se på, hvad der er bedst for dansk klubfodbold samlet set, lyder det fra direktør i Divisionsforeningen Claus Thomsen i en pressemeddelelse.

Når klubberne vender tilbage til 12 hold, bliver det alle mod alle ude og hjemme, altså 22 kampe, inden der er mesterskabsspil for top seks, som man også kender det i dag. Ligesom i mesterskabspillet spiller bund seks-holdene 10 kampe i et gruppespil mod hinanden om at undgå nedrykning. Alle playoffkampe er reelt sløjfet. De to nederste i gruppespillet rykker ud, mens det bedstplacerede hold vil overgå til en playoffkamp om at komme i Europa. I samme stil som man kender det fra strukturen i dag.

Læs også: Tv-selskab ville forgylde Superligaen for at skære ned til 12 hold

Aftalen betyder også, at der bliver investeret mere i den næstbedste række fremadrettet. Også for at gøre baner og stadions bedre. NordicBet Ligaen fortsætter med 12 hold. 2019/2020-sæsonen bliver en overgangssæson, hvor der er tre nedrykkere og kun én oprykker.

Ændringen skal godkendes af Divisionsforeningens bestyrelse, men det ventes ikke at blive noget problem.