• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Jacob Quvang

Ny BIF-stjerne håber: Selvfølgelig er det en drøm

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Den nye Brøndby-stjerne drømmer stort.

Af Jacob Quvang

Håkon Evjen vil for altid stå som det første indkøb under Global Football Holdings (GFH) ejerskab i Brøndby IF.

Her spillede Brøndby med musklerne, da man valgte at betale angiveligt 12 millioner kroner for at lokke nordmanden væk fra AZ Alkmaar, hvor han ikke var fast mand. 

Der er store forventninger til Evjen, som tidligere har brændt banen af i norsk klubfodbold, inden han tog turen til Holland. Karrieren er dog ikke gået den helt rigtige vej, hvorfor han må tage et skridt ned ad klub- og ligastigen for at få noget fast spilletid.

Nogle gang er man nødt til at gå et skridt tilbage for at tage to fremad, og det er også det, som Håkon Evjen har gjort i dette tilfælde. Derfor satser han også på, at han i fremtiden kommer videre til en større adresse.

- Ja, selvfølgelig. Jeg tror, at alle fodboldspillere håber på, at komme til en større liga og spille. Men Brøndby er et godt fodboldhold, og jeg er utrolig glad for at være her nu.

- Selvfølgelig er det en drøm at komme til en top fem-liga, men først er der fokus på Superligaen, siger han bestemt til Tipsbladet.

Her skiftede han tidligere i januar til en klub, som gik på vinterpause med en placering som nummer ti.

Den dårlige placering får dog ikke alarmklokkerne til at ringe for en spiller, som blev rygtet til selveste Manchester City, før han tog skridtet til AZ Alkmaar tilbage i 2020. Ligaen er nemlig utrolig tæt, og Brøndby kan sagtens stryge fremad, hvis man indleder foråret med lutter sejre.

- Der er jo ikke særlig mange point op til tredje- og fjerdepladsen. Det handler jo meget om at komme i top seks i de næste fem kampe, og så derefter spille mod tophold.

- Brøndby som klub føler altid, at man skal ende i top 3 – helst top 1. Så det er det, vi går efter, siger han.

I Brøndby er han blevet holdkammerat med flere nordmænd. Særligt to af dem kender han i forvejen - nemlig Sebastian Sebulonsen og Henrik Heggheim.

De to har da også talt godt om klubben til Brøndbys nye nordmand. 

- Jeg har jo spillet med Sebulonsen og Heggheim, så jeg har jo selvfølgelig snakket med dem og fået noget god insiderviden. Jeg skulle være sikker på valget, og hvad jeg kom til, og jeg har valgt godt, betoner han.

Foretrækker midten
Det forventes, at Håkon Evjen er tiltænkt en nøglerolle på Jesper Sørensens Brøndby-mandskab. Hvor Evjen spillede en del på kanten i denne sæson i Holland, så er det ikke umiddelbart planen, at han skal det for Brøndby.

Klubben var selv ude og meddele i forbindelse med indkøbet, at Håkon Evjen er god som central midtbanespiller, og det er også her, at han ser sig selv være bedst.

- Jeg spiller mest centralt som 8'er eller som offensiv midt på en tremandsmidtbane. Jeg kan spille kant, men det er ikke min favoritposition. Men det går, forklarer han.

Han har selv et stort håb om at være en startende spiller for klubben, hvilket også vil give mening med hans CV og alder taget i betragtning. 

Fysisk er han, hvor han skal være. Meget af efteråret blev ødelagt af en ankelskade, som kostede nogle måneder på sidelinjen og en plads i AZ's startopstilling. Efter nogle måneders genoptræning er anklen helt fin igen, og det er ikke noget, han lægger mærke til mere.

Håkon Evjen var da også på banen, da Brøndby vandt 4-1 over Hvidovre i årets første testkamp.