Video : Tipsbladet
Superliga

Ny Daramy på vej: Han kan mere, end jeg kunne

Mohamed Daramy er glad for at se sin lillebror Abdul Daramy have succes i FC København.

Tipsbladet i Helsingør.

Mohamed Daramy har af to omgange vist sit værd i FC København og jagter nu succes i udlandet. Men snart kan endnu en Daramy slå igennem på førsteholdet i FC København.

Abdul Daramy hedder han. Han er lillebror til Mohamed Daramy og skrev denne sommer sin første kontrakt med FC København.

- Jeg er glad på min lillebrors vegne. Og at han kan vise, at han godt kan spille fodbold og er en god dreng. Han skal selvfølgelig hjælpes på vej, men så kan han også godt være i den klub, som jeg også har været i. Der kan han få lidt ekstra hjælp, så jeg er glad på hans vegne, og at han kan gå sin egen vej, siger Mohamed Daramy til Tipsbladet og resten af den skrevne presse.

Abdul Daramy er blot 15 år gammel og spiller på FC Københavns U15-hold. Han er kantspiller og kan på mange måder sammenlignes med sin storebror.

- Han er en god fodboldspiller. Han minder om mig, men han kan lidt flere ting, end jeg kunne på hans alder, siger Mohamed Daramy, indtil han bliver afbrudt af et presserende spørgsmål.

Er han hurtigere end dig?

- Nej, det er han ikke, siger Daramy med et stort smil.

Han kan dog godt se sin lillebror overhale ham i kampen om andre varemærker.

- Jeg vil sige, at jeg er det største talent, men han kan stadig nå det. Han kan flere ting, end jeg kunne, da jeg var på hans alder. Han er teknisk dygtig og driblestærk, så han kan lidt flere ting, siger Mohamed Daramy.

Storebror skiftede til akademiet i FC København i 2016 og fik sit endelig gennembrud i sensommeren 2021. Han var ustoppelig, og derfor spildte Ajax ikke tiden og slog kløerne i ham for et beløb på omkring 90 millioner kroner.

Lykken braste dog i den hollandske storklub, hvorfor Mohamed Daramy i sidste sæson drog retur til FC København på en lejeaftale. Her genfandt han storformen, og derfor valgte Stade Reims at købe ham denne sommer med fortjeneste til Ajax.

Livet i Frankrig ser ud til at passe Mohamed Daramy, der har fået en flot start med mål og assister. Han bliver dog brugt som angriber, hvilket han ikke har været vant til tidligere i sin karriere. Han slår dog fast, at han på landsholdet bliver set på som kantspiller.