• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Mikkel Fuhr Nielsen

Ny FCM-angriber tager til Danmark i chok

FC Midtjyllands nye angriber Astrit Selmani fik sig en gevaldig øjenåbner i Israel.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

Tipsbladet i Portugal.

Nogen gange skal man være glad for Skandinaviens trygge og rolige omgivelser. Det har FC Midtjyllands nye angriber Astrit Selmani om nogen fundet ud af.

Han ankommer til FC Midtjylland på en lejeaftale frem til sommer efter et halvt år i israelsk fodbold hos Hapoel Beer Sheva. Eventyret i Mellemøsten har givet ham en øjenåbner af de helt store.

- Jeg havde aldrig regnet med bombealarmer, siger Astrit Selmani som noget af det første, da han skal beskrive sit halve år i Israel.

Angriberen og hans kone boede i en lejlighed i byen Beersheba blot 30 minutter fra Gaza. Her kæmper Israel og Palæstina en territorial kamp, som gør det helt normalt at have en bunker i kælderen.

- Du kunne vågne midt om natten og høre sirenerne, og så måtte vi løbe ned i bunkeren, siger Astrit Selmani, der aldrig glemmer lyden og den rædsel, som den bringer med sig.

- Bombealarmerne er det mest chokerende, jeg nogensinde har hørt i mit liv. Det er et stort traume, men man vænner sig omvendt til det med tiden.

Fra bunkeren i sin israelske lejlighed, kunne Astrit Selmani sidde og lytte, mens bomberne faldt fra himlen blot få minutter efter sirenerne. Dernede fik tankerne frit løb.

- Du begynder at tænke på, hvordan folk i krigshærgede områder har det. Det giver et nyt syn på livet. I Ukraine sker det måske hver dag, så lige pludselig ser du en anden virkelighed, hvor folk bare fortsætter tilværelsen lige efter en alarm.

Israel og Palæstina har kæmpet en årelang kamp om territoriet i og omkring Gaza.

Stor gensynsglæde
Nu har 25-årige Astrit Selmani sagt farvel til de skræmmende oplevelser i Israel, og det vækker glæde hos dem, der står ham allermest nært.

- Min mor er rigtig, rigtig glad. Jeg tror, hun sagde: "jeg takker Gud hver dag, fordi du er her." Hun er glad for, at jeg er tilbage i Skandinavien.

FC Midtjyllands nye målscorer havde tæt kontakt med familien over FaceTime, men da han fortalte dem om bombealarmerne, blev de bange.

- Min ældste storebror med sit barn ville ikke besøge mig, da de var bange for at blive traumatiseret af bombealarmerne, forklarer Astrit Selmani.

Den svenske angriber har spillet det meste af karrieren i fødelandet Sverige, men sidste sommer ville han prøve et eventyr i Israel. Det har budt på tre scoringer i 22 kampe og en krig i baghaven.