Superliga Anders Dehn

Ny OB-bane: Det ikke kan lade sig gøre at tabe

Foto: Jan Christensen/Getty Images

OB er ved at få ny bane på hjemmebanen. Den skal gerne være så god, lyder det, at det ikke kan lade sig gøre at tabe - ikke engang til FCK.

Af Anders Dehn

Især i det tidlige forår var flere baner i Superligaen i dårlig stand, men OB var en af de klubber, der tog affære. Mens klubfodbolden ligger stille, er holdets nye bane ved at sætte sig, og den skal gerne være god, siger kommunens ansvarlige til Sport Fyn.

God har den ikke været indtil nu. I Spillerforeningens årlige kåring af Superligaens bedste bane lå græstæppet på Nature Energy Park i bunden sammen med kunstgræsset i Farum. 

Det er udeholdenes anførere, der giver karakterer til banerne efter hver kamp, og OB's banekarakter indikerer, at spillerne ikke brød sig om den gamle bane. Det skal de helst med den nye.

- Det er rigtig vigtigt for os, at spillerne synes, det er en god bane at spille på, og det har de ikke gjort indtil nu. Vi satser på, at spillerne kommer tilbage efter en god sommerferie til en bane, det ikke kan lade sig gøre at tabe på - heller ikke til FCK, siger Rune Bille, der er chef for fritid- og folkeoplysning ved Odense Kommune, med et grin til Sport Fyn.

OB var ikke den eneste klub, der døjede med dårlige baneforhold på hjemmebanen i den forgangne Superliga-sæson. Haderslev Kommune meddelte også i løbet af foråret, at SønderjyskE ville få en ny bane hen over sommeren.

Derudover arbejder de i Vejle på at give Superliga-holdet bedre arbejdsbetingelser. Kommunen har dog stadig ikke løst knuden.