• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Mikkel Fuhr Nielsen

Ny stjerne scorer kassen i FC Midtjylland

FC Midtjyllands nye midtbanespiller skulle lokkes med en pæn pose penge.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

Tipsbladet i Portugal.

FC Midtjylland gik shopamok i transfervinduets sidste timer, hvor man præsenterede Emam Ashour og Astrit Selmani.

Ud ad til kan det virke som panik før lukketid, men der var ifølge Claus Steinlein noget mere ro på de indre linjer. Emam Ashour var på plads lang tid før præsentationen, men nogle gange er kulturforskelle en udfordring ved forhandlingsbordet.

- Jeg tror oppe i hovedet, har jeg indkaldt til pressemøde ti gange. Når jeg gik i seng om aftenen, så troede jeg, vi skulle have pressemøde dagen efter, og offentliggøre det. Hver gang så skete der et eller andet kulturelt, som vi ikke er vant til i Danmark.

Hvad var det for nogle ting?

- Det er jo alt fra, at lige pludselig ville træneren have ham med i 'El Clasico' i Egypten. Så blev det udsat fire dage. Vi var egentlig enige, og det hele var på plads. Men så siger de lige pludselig, at han skal være med i El Clasico.

- Så siger vi, at det kan vi jo ikke vente på. Så er der planlagt lægetjek dagen efter, og så tror jeg, at de spiller uafgjort eller taber. Så skulle han lige pludselig spille en kamp mere. Og så skulle de have en ny mand ind.

Den tidligere Superliga-legende Mohamed Zidan var også inde over forhandlingerne, da han blandt andet hjalp med at få kulturforskellene og forhandlingssproget på nogenlunde bølgelængde.

- Han har jo hjulpet os med at få overbevist spilleren om, at det var en god ide at komme hertil, siger Claus Steinlein om Zidan, der også ret åbenmundet fortalte om handlen til egyptiske medier.

Han fortalte blandt andet, at 24-årige Emam Ashour vil blive FC Midtjyllands bedst betalte spiller. Det forsikrer Claus Steinlein, at den tidligere angriber ikke kender noget til, men alligevel rammer han ikke helt ved siden af skiven.

- Når man laver sådan en lønpakke, så er der jo mange forskellige ting, der er i sådan en lønpakke. Det er jo alt fra sign-on fee, til hvilke penge man får med fra den klub, man forlader, til hvilke penge man får i løn og i bonusser.

Men han er i toppen?

- Ja, selvfølgelig er han i toppen, siger Claus Steinlein, som har tårnhøje forventninger til egypteren.

Ekstra Bladet har tidligere lavet en liste over Superligaens ti bedst betalte spillere, hvor Pione Sisto og Erik Sviatchenko blandt andre fremgår med en årsløn på henholdsvis 5,7 og 4,8 millioner kroner.

Kort inden Emam Ashours skifte til FCM blev offentliggjort forlød det, at han ville score en årsløn på lidt over fire millioner kroner. Han har underskrevet en aftale frem til 2027, hvor han kommer til fra Zamalek i hjemlandet.