Ny Superliga-bomber: Derfor scorer han hele tiden
Foto: Getty Images
Superliga

Ny Superliga-bomber: Derfor scorer han hele tiden

Den danske cheftræner i Orange County SC, Morten Karlsen, kender FC Nordsjællands nye angriber bedre end så mange andre.

Milan Iloski har de seneste to år skudt den næstbedste amerikanske liga USL i sænk.

Nu håber FC Nordsjælland, at han kan gøre det samme i Superligaen. Den 12. september præsenterede sidste sæsons sølvvindere Milan Iloski, der tilslutter sig sin nye klub til januar.

Milan Iloski er lige nu i gang med at færdiggøre sæsonen i USA, der følger kalenderåret, inden han pakker kufferterne. Og når han endegyldigt tager afsked med hjemlandet, så har hans danske cheftræner i Orange County SC, Morten Karlsen, et par gode råd til ham.

Det fortæller han i et interview med Tipsbladet.

- Han skal tage derover og give den gas, men han skal samtidig også forvente at møde en masse udfordringer. Der er det her med at flytte land, nyt sprog, nye omgivelser og en større konkurrencesituation, siger Morten Karlsen og fortsætter:

- Så det handler om at have den der aggressive tilgang til det og tro på, at han kommer til at starte. Men han skal samtidig også være ydmyg omkring, at der kommer til at være en del ting, som han skal vænne sig til.

Hvad har du fortalt ham om den danske Superliga?

- Jeg har fortalt ham, at det er en meget mere fysisk liga end USL. Der er kortere reaktionstid på bolden og i omstillingerne. Det går lidt stærkere, og så er der enormt meget struktur på alle holdene i Superligaen. Så der bliver færre og mindre rum, som han kan bevæge sig i. Og så skal han op i tempo.

Artiklen fortsætter under billedet...


Milan Iloski har underksrevet en aftale på fire år med FC Nordsjælland, som han tilslutter sig til januar (FC Nordsjælland).

Morten Karlsen er glad på Milan Iloskis vegne, men han er også ærgerlig over at miste sin topscorer. 23 fuldtræffere leverede han i sidste sæson, mens det indtil videre er blevet til 16 af slagsen i 2023.

Den slags statistikker leder automatisk tankerne hen på en rendyrket boksangriber. Ifølge Morten Karlsen har han dog nogle andre spidskompetencer.

- Han er på ingen måde en 9'er. Han er sådan en hybrid mellem en 10'er og en 9'er, som ligger i linjen bagved angriberen, hvor han kan finde nogle små rum. Han har en god fart og et godt drive med bolden, siger Orange County-chefen og fortsætter:

- Han sparker godt og hårdt med både højre og venstre, og når han er i fulde omdrejninger, har han et konkurrencegen, der gør, at han har scoret så mange mål. Han vil gerne vinde og blive bedre, så han kan blive meget, meget glad, men han kan også blive meget, meget irriteret, hvis han taber en kamp.

I FC Nordsjælland kommer 24-årige Milan Iloski ind i en behård konkurrencesituation, hvor offensiven er solidt polstret. Christian Kjelder Rasmussen, Andreas Schjelderup, Mohamed Diomande, Marcus Ingvartsen bliver nogle af dem, som han skal kæmpe om spilletiden med.