• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Mikkel Fuhr Nielsen

Prominent Superliga-navn: Det handler ikke om løn

Foto: Getty Images

Lyngby BK har sikret sig Marc Muniesa, der de seneste fire år ikke har manglet hverken vådt eller tørt som kontraktspiller i Qatar. Nu spiller han fodbold i Danmark af helt andre grunde.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

Marc Muniesa er endnu et navn, som Superligaen kan tilføje til sin stjerneparade, efter at spanieren denne sommer skiftede til Lyngby BK på en toårig aftale.

Det er selvsagt ikke i samme vægtklasse som Jack Wilshere, Rafael van der Vaart og Gylfi Sigurdsson, men den spanske stopper har trods alt spillet mange år i FC Barcelona og har noteret sig for fire sæsoner i Premier League hos Stoke.

Nu er han på græs i Lyngby BK, hvor det indtil videre er blevet til to indskiftninger og én kamp fra start. Men hvordan går man fra en luksuriøs tilværelse i Al-Arabi til Superliga-fodbold i Lyngby?

- Jeg kender Freyr fra vores fælles tid i Qatar, hvor han var assistent under en anden islænding, Heimir Hallgrímsson. Jeg arbejdede sammen med Freyr i et år der, og da han tog videre, så holdt vi kontakten. I sidste sæson ønskede han, at jeg skulle komme, men der var jeg stadig på kontrakt i Qatar, siger Marc Muniesa til Tipsbladet.

- Da kontrakten udløb denne sommer, gik de efter mig, efter de havde solgt en anden forsvarsspiller, og så kunne de hente mig, fordi jeg var på en fri transfer. Jeg havde flere forskellige muligheder for at tage til blandt andet Spanien og Tyrkiet, men jeg kendte Freyr og hans mentalitet, og det er faktisk på grund af ham, at jeg nu er her.


Marc Muniesa i duel med Diego Costa (Foto: Getty Images).

I Lyngby spiller forsvarsspilleren dog fodbold på helt andre præmisser end de mange nuller på lønsedlen.

- Det handler slet ikke om lønnen. Jeg kunne formentlig spille i den næstbedste række i Spanien og tjene mere, men det er ikke det, som det handler om. Jeg kan lide udfordringer, og jeg ved, at Lyngby er en lidt mindre klub, som gerne vil vokse. Det vil jeg gerne hjælpe med at være en del af.

Marc Muniesa er faldet godt på plads i Danmark, selvom familien er blevet hjemme i Spanien. Holdkammeraterne har været gode til at tage imod ham, og de har særligt været meget nysgerrige på hans fortid i FC Barcelona.

- Messi, Xavi og Iniesta spørger de ind til. Jeg forklarer om deres evne i små rum og på bolden. De var i en anden liga og særligt Messi kunne du give bolde i små rum, og så vidste du, at du ville vinde. Så de vil gerne høre om dem.

- De vil gerne høre historierne, og jeg er altid glad for at dele ud af mine erfaringer. Jeg har spillet sammen med de bedste i den bedste æra af FC Barcelonas historie. Det er altid dejligt at dele ud af til dem.


Marc Muniesa i kamp om bolden med Bayer Leverkusens André Schürrle (Foto: Getty Images).

Og hvad er det så for nogle historier, som Marc Muniesa har om Lionel Messi?

- Han var faktisk sky i omklædningsrummet, og jeg kan ikke forklare hvorfor, men når han trådte ind på banen, så var han fuldstændig anderledes. Han er stille, men når spillere som Pique og Diego Milito jokede med ham, så blev han vred, og så blev han bare endnu mere ærgerrig. Han var et konkurrencepræget dyr. Nu er han 36 år og spiller på et andet niveau, men han scorer stadig masser af mål og går efter mesterskaber. Han er den bedste spiller for mig.

Marc Muniesa startede med at spille fodbold i FC Barcelona som 10-årig og fik debut på førsteholdet syv år senere under Pep Guardiola. Siden har han tilbragt mange år i Stoke og blevet udlejet til Girona, inden han drog til Al-Arabi i Qatar i 2019.