• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Troels Bager Thøgersen

Nye million-transfers: Vi har undervurderet FCN

Foto: Getty Images

De sidste transfervinduer er nu enten lukket eller ved at gøre det. Tipsbladet ser på de opdaterede spillerbudgetter i Superligaen i 2022/23, her med FC Nordsjælland i hovedrollen.

Af Troels Bager Thøgersen

Hvad bruger Superliga-klubberne på spillere?

Vi har været gennem de 12 klubbers lønninger og transfers for at se, hvad det koster at sende hvert Superliga-hold på banen.

Her ser vi nærmere på FC Nordsjælland, der ikke længere flyver under radaren med den egyptiske milliardær-familie Mansour som ejer.

FC Nordsjælland
Spillerbudget foråret 2023 (opdateret): 48 millioner kroner
Tipsbladets bud på spillerbudget i efteråret 2022: 45 millioner kroner

Trend: Med familien Mansour som ejer skruer FC Nordsjælland og Right To Dream op på alle parametre.

Sportsdirektør: Jan Laursen

Forbrug på ungdomsarbejdet: Helt i top i Superligaen.

FC København har måske isoleret set flere penge til rådighed til det danske arbejde, men da det er svært at adskille FCN's arbejde i Danmark fra Right To Dreams arbejde i Ghana, det øvrige Vestafrika og nu også i Egypten (og snart i USA), giver det kun mening at liste FC Nordsjælland som nogle af de økonomisk stærkeste på ungdomsområdet i Danmark.

Hvor er de på vej hen: FC Nordsjælland, Right To Dream og Mansour-familien lader ikke til at ville være løn- eller transferførende hverken nu eller næste år, men over tid giver det mening, at man vokser sig større og stærkere end den allerede attraktive plads, man befinder sig på i dansk fodbold lige nu. Vi, ikke mindst her på Tipsbladet, har måske undervurderet i de seneste år og transfervinduer, hvor stærk en aktør FC Nordsjælland er på voksen-niveau men også via den massive ungdomssatsning.

Forventet budget i næste sæson: 50-55 millioner kroner

Vi tror, udvidelsen af budgetterne fortsætter støt og roligt, uden at man i kvantitet går med i det hundeslagsmål, FC København, FC Midtjylland og Brøndby befinder sig i.

Analyse

FC Nordsjælland skal have megen medvind på kunstgræsset og ude i landet i de næste to måneder, hvis man skal ende som dansk mester, den favoritværdighed må helt klart tilhøre FC København.

FCN vil naturligvis gerne vinde fodboldkampe og række ud efter mesterskabet, alt andet ville være skørt. Men man arbejder også så kompromisløst og strategisk, at trænerskiftet fra Flemming Pedersen til Johannes Hoff Thorup fandt sted her i januar, selvom det letteste havde været at vente til sommer.

FCN og Right To Dream tror fuldt og fast på modellen, hvor man fortsat har et af Europas yngste hold på topniveau, og ud over ghanesere og ivorianere vil der om nogle år begynde at følge egyptere og nok også amerikanere til Farum og Hillerød.

Til at supplere de unge talenter rækker FC Nordsjælland nu ud efter stadigt dyrere erfarne spillere og absolutte toptalenter fra resten af Europa, og uanset udfaldet af de sidste 10 runder af denne Superliga-sæson vil FCN og Right To Dream på et overordnet, strategisk niveau forfølge planen, selvom et overraskende DM naturligvis kan kaste en ekstra profil af sig til det tætte kampprogram, et eventuelt europæisk gruppespil ville betyde.