• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Oliver Okstrøm

Nyt forslag netop godkendt: Nu er der mulighed for flere fans på stadion

Foto: Getty Images

Med coronatests i forbindelse med kampene er der nu håb om, at der kan blive åbnet op for flere tilskuere til Superligaens opgør.

Af Oliver Okstrøm

Efterhånden er det længe siden, man har set noget, der minder om fyldte tribuner til Superliga-kampene, men nu er der måske en idé, som kan bane vej for, at der kan komme flere fans på stadion.

Det melder DBU i en pressemeddelelse, hvor man forklarer, at man ved benytte sig af de såkaldte hurtigtests før kampene, hvor man altså kan give adgang til dem, som ikke har spor af virusen i sig.

Læs også:Parken får stor rolle i kampen mod smittespredning

Første trin er allerede godkendt, og det handler om, at man udendørs kommer til at screene fansene til en række Superliga-kampe i begyndelsen af 2021. Her vil man både blive tjekket med den føromtalte hurtigtest, ligesom der også vil blive lavet en PCR-test, som også kaldes en laboratorietest.

Seks dage efter kampen skal der laves en ny PCR-test, så man kan tjekke den smittereducerende effekt af hurtigtesten. Ligesom man vil sikre sig, at forsøget ikke skaber yderligere smittespredning.

Læs også:Efter coronasmitte: Randers-chef håber på comeback i pokalkamp

Det er en udvikling, som direktøren i Divisionsforeningen, Claus Thomsen, glæder sig meget over, og han peger på, at det rummer 'fantastiske muligheder' for en genåbning for flere tilskuere til kampene.

- Muligheden for integration af alle test og vaccineresultater vil være en fantastisk løsning for oplevelsesøkonomien og for os, der samler mange mennesker til begivenheder. Dertil kan en hurtigtest være et supplement til laboratorietesten, som kan være med til at sænke smittetrykket i hele samfundet, siger Claus Thomsen.

Godkendelsen af projektet kommer fra De Videnskabsetiske Komitéer i Region Midtjylland.

Læs også:Endnu to Superliga-spillere ramt af corona

Læs også:FC København har trio tilbage fra corona-karantæne

Læs også:Skal møde de gamle venner: Sådan kan vi gøre ondt på FC Midtjylland