Video : Tipsbladet
Superliga

Nyt job til tidl. VB-træner: Koster kassen at fyre

Den tidligere Vejle-træner Constantin Galca har fået nyt job.

Den tidligere Vejle Boldklub-træner Constantin Galca er blevet ansat som ny cheftræner i den rumænske klub US Universiteta Craiova, der er på tredjepladsen i ligaen efter FCSB og Farul Constanta. 

Galca afløser bulgareren Ivaylo Petev, der efter en stime på otte kampe i træk uden nederlag tabte to kampe og blev fyret. Det siger lidt om, hvor kort lunten kan være i rumænsk fodbold, hvor fyresedlerne ofte flyver til højre og venstre.

Det har Constantin Galca tilsyneladende garderet sig imod.

Ifølge Fanatik har den tidligere Vejle-træner fået indført i sin kontrakt med Universiteta Craiova, at klubben skal betale ham knap fire millioner kroner, hvis den på et tidspunkt vælger at fyre ham.

På samme måde skal klubben have fået indført, at Galca skal punge ud med et tilsvarende beløb, hvis han ønsker at komme ud af aftalen.

Constantin Galca rykkede i 2019/2020-sæsonen Vejle Boldklub op i Superligaen, mens man året efter med overlevede. Parterne kunne ikke blive enige om en ny aftale, og derfor gik man hver til sit. Efter opholdet i Nørreskoven har rumæneren stået i spidsen for Al-Hazem, Radomiak og altså nu Universiteta Craiova.

Her er det planen, at Galca i denne sæson skal sikre klubben en andenplads, mens målet er at vinde mesterskabet i næste sæson.