• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Victor Risager

OB-boss afslører: Storklubber vil samarbejde

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Ungdomsholdet i OB har haft succes, og det har gjort udenlandske klubber interesserede.

Af Victor Risager

Der har været store ændringer i organisationen hos OB denne sommer, hvor der er blevet præsenteret en ny cheftræner i form af Andreas Alm samt en ny strategi.

Samtidig har OB annonceret, at man fra årsskiftet får glæde af Björn Wesström, der efter mange år i AIK Stokholm tiltræder som ny fodbolddirektør i den fynske Superliga-klub. Og han kommer selvsagt til at få en stor rolle i OB.

Blandt andet har storklubber fra udlandet vist interesse i et samarbejde med OB, og sådanne samtaler skal Björn Wesström stå for. Det siger Enrico Augustinus, administrerende direktør i Odense Sport & Event, til FotbollDirekt.se.

- Vi vandt U19-ligaen i sidste sæson, og siden da har der været stor interesse fra internationale storklubber for at samarbejde. Vi har ikke tid eller ressourcer i dag til selv at tage disse møder. Vi har ikke en stor nok organisation, men vi vil ændre det, siger Enrico Augustinus og tilføjer:

- En del af vores nye strategi er, at vi i stedet for bare at lægge flere penge på førsteholdet, ønsker at ansætte flere og kompetente mennesker i organisationen. Vi vil ikke bruge væsentligt flere penge på indkøb, før det er gjort.

Samtidig håber Enrico Augustinus, at OB kan blive god til at sælge yngre spillere, som andre Superliga-klubber gør.

- Vi bruger mange penge på holdet hvert år, og det er vigtigt for os at være en sund klub. Vi har en meget rig ejer, men vi kan ikke komme og bede ham om penge hele tiden. Det handler også om at sælge unge spillere, som vi har set klubber som FC København, Brøndby, FC Midtjylland og FC Nordsjælland blive gode til, siger han til FotbollDirekt.se.

OB møder søndag AGF i Superligaen.