• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:

OB har med nederlaget i Europa League tabt de seneste fire kampe - det gør ondt men er alligevel ikke uventet, mener OB's direktør.

Af Martin Davidsen

Et år efter fyringerne af Kim Brink og Lars Olsen, står OB lige nu midt i en slem nedtur med fire grimme nederlag på halvanden uge. Det har ellers været et stort år for klubben, der har fået flere unge fynboer på førsteholdet og opnået sølvmedaljer og europæisk succes.

To nederlag i træk i Superligaen, exit fra pokalturneringen efter nederlag til Fredericia og torsdag aften nederlag i Europa League hjemme mod Fulham.

Det ser ikke godt ud for klubben, der inden sæsonen stod som den klokkeklare udfordrer til FC København i kampen om mesterskabet og billetten til gruppespillet i Champions League. Hullet op til FCK er inden den kommende Superliga-runde på 14 point, men der er på ingen måder tale om panik i det fynske.

- Vi har sat gang i en proces for et år siden, og vi har hele tiden vidst, at der ville komme udsving undervejs. Det er ikke unaturligt at sådan en proces starter godt, for så at kræve lidt ekstra, når der opstår bump undervejs. I de situationer er det helt afgørende, at vi holder hovedet koldt og holder fast i den strategi, vi har lagt. Det gør vi, og det kommer ikke bag på os, at vi oplever udsving. Nu gælder det om hurtigst muligt at komme på ret kurs igen og vinde nogle fodboldkampe, siger OB's direktør Thomas Christensen til Tipsbladet.

- Når vi skal levere en indsats på topplan mod eksempelvis Villarreal, så er der en heroisk vilje til at arbejde for hinanden. Det skal vi også kunne overføre til ligaen, og der er nogle spillere, som skal lære at spille kontinuerligt godt både i Europa og i Danmark. FCK har ti års erfaring i det, og det er den ene del af det. Den anden del af det er, at vi skal nyde godt af den goodwill, vi får af at spille europæisk, men vi skal også vide, at det skaber forventninger. Når vi så taber i pokalen og spiller meget skidt i Horsens, så kommer der kritik af os, lyder det fra direktøren.

OB møder søndag oprykkerne og bundholdet fra HB Køge, og hvis udfaldet af den kamp bliver alt andet end en sejr til OB - ja så er det helt sikkert at kritikken vil runge over Ådalen i Odense i den kommende uge.

Læs stort interview med OB-bossen Thomas Christensen i Tipsbladet - på gaden nu.