Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Superliga

OB-boss løb fra nøgenløfte

OB's akademichef Tonny Hermansen, afgav et løfte, han senere måtte trække i land, da Yankuba Minteh blev matchvinder i sin debut for OB.

Man skal som bekendt holde, hvad man lover. Tonny Hermansen, der er akademichef i OB, måtte dog rende fra et ganske særligt løfte.

Den 10. september sidste år debuterede stortalentet Yankuba Minteh for OB mod FC København, og det var et fuldstændig ubeskrevet blad, fynboerne sendte i aktion til de sidste 10 minutter af opgøret mod de danske mestre. For Tonny Hermansen var gambieren dog ikke ukendt.

Han var med til at hive Minteh til Danmark i sommer, og han havde fidus til offensivspilleren, da han kom på banen. Og med god grund. Yankuba Minteh endte som bekendt med at blive matchvinder i OB's sejr på 2-1. 

Kort inden, at gambieren udnyttede en fejl fra Mathew Ryan og gjorde det til 2-1, afgav Tonny Hermansen noget af et løfte på tribunen.

- Jeg sad ved siden af vores U19-træner Ivan Poulsen og talentchef Mads Holm, og da Yankuba løb på banen, sagde jeg til dem, at jeg ville løbe nøgen rundt på banen, hvis han scorede. Det driller de mig stadig med, for jeg skylder jo på den konto, men det kommer ikke til at ske, siger Hermansen med et grin til Tipsbladet og tilføjer:

- Der var bare så meget eufori efter den kamp, og der var mange følelser i gang. Da han scorede, tænkte jeg jo: ’Er det her en drøm, eller er det virkelighed?’ Men det var jo virkelighed, og så kan man sige, at resten er historie. For det er bare gået derudaf siden da.

Det må man give OB-bossen ret i. 

I de afsluttende kampe i efteråret var Yankuba Minteh én af OB's bedste spillere, og det ligner, at fynboerne for alvor har skudt papegøjen ved at hente den unge gambier til Ådalen. OB fik allerede nys om stortalentet i 2021, hvor Minteh blev inviteret til en prøvetræning i klubben.

Han imponerede dog ikke lige med det samme.

- Vi havde jo hørt, at han blev betragtet som en rigtig dygtig spiller, der blev kaldt Messi, men da han kom herop og trænede med os, tænkte jeg godt nok, at der var et stykke vej til Messi-niveau. Jo, man kunne godt sammenligne ham på den måde, at han ikke var særligt aktiv uden bold, siger Tonny Hermansen.

Du kan læse meget mere om OB's nye stjerneskud i Tipsbladet, som er på gaden fredag. I avisen får du også en reportage fra Berlin, hvor Tipsbladet har besøgt Frederik Rønnow og Oliver Christensen, du kan læse en stille fodboldsnak med DR-værten Klaus Bundgård Povlsen - og meget mere.

Du køber Tipsbladet sammen med Ekstra Bladet. 

Få de hotteste rygter, de største handler og seneste transfernyheder i Tipsbladets store TRANSFER-LIVE