Foto: Screenshot
Superliga

OB-direktør: De er fantastiske til det på Balkan

Gennemsnitsalderen kommer til at falde i OB, fastslår klubbens nye fodbolddirektør.

Björn Wesström er tiltrådt i OB som ny fodbolddirektør, og dermed skal han fremover udstikke kursen i den fynske Superliga-klub, der har haft nogle magre år og behæver sig i retning mod endnu en skuffende sæson. 

Svenskeren kommer fra et job som administrerende direktør i AIK, og her stod han bag flere imponerende spillersalg - blandt andre salget af angriberen Alexander Isak til Borussia Dortmund i 2017.

Netop spillersalg bliver også en vigtig ingrediens i OB fremadrettet.

- Der findes kun to ekstraordinære indtægter i moderne fodbold: Den ene er europæiske gruppespil, og den anden er spillersalg. I OB vil man sælge flere spillere, og hvad indebærer det så? Det kan være, at man skal være lidt mindre sentimental, når det gælder visse spillere. Spillere kommer og går, og det handler måske mere om at skabe et flow af spillere end at skabe mange klubikoner med mange kampe for holdet. Vi skal blive bedre til at være stolte over, at en spiller for eksempel repræsenterer OB ved at spille i Bayern München, siger Björn Wesström til Tipsbladet.

Han fastslår desuden, at gennemsnitsalderen i OB skal sænkes løbende over de kommende år. Fynboerne har i denne sæson en gennemsnitsalder omkring de 26.

- Sådan ser fodbolden ud i dag. I dag sælger man ikke en ’ung’ spiller, der er 23 år. En ung spiller i dag er 16 år. Måske 17 eller 18 år – i hvert fald ikke 19 og 20. Gennemsnitsalderen kommer til at falde. Det gør den i fodbold generelt, og det kommer den til at gøre i OB, siger fodbolddirektøren og fremhæver et af Europas mest spændende talentakademier i disse år som en inspiration.

- De er fantastiske til det på Balkan. Eksempelvis i Dinamo Zagreb. Her giver man anførerbindet og 10-tallet til en 16-årig, som viser sig frem på kort tid, og så sælger man ham. ’Ind på holdet, få debut, spil ti kampe, bliv solgt.’ I Danmark er det helt anderledes. Her skal de unge stå i kø, pumpe bolde og pudse støvler. Sådan kan vi godt gøre det, men sådan er der ikke nogen, der bliver solgt.

Björn Wesström fremhæver, at OB-truppen fremover både skal bestå af meget unge spillere på 15-17 år, en gruppe af yngre spillere på 18-22 år samt en stamme på 23-27-årige spillere og nogle få rutinerede folk. Men vi vil næppe se mange spillere som Jeppe Tverskov og Jens Jakob Thomasen, der begge nærmer sig 200 kampe i den stribede trøje.

Du kan læse hele det store interview med Björn Wesström i Tipsbladet, som er på gaden fredag. I avisen får du også et interview med SønderjyskE's nye cheftræner Henrik Hansen, historien om en tidligere Vejle-spiller, der lige nu er én af de hotteste unge angribere i Europa, en optakt til weekendens Bundesliga-derby i Berlin - og meget mere. Du køber Tipsbladet sammen med Ekstra Bladet.