• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov & Martin Davidsen

OB-keeper om holdkammerat: Han er kuk-kuk

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Martin Hansen jubler over OB's defensiv, som er blevet markant stærkere i anden halvdel af efteråret.

Af Ole Hoffskov & Martin Davidsen

Det så håbløst ud for OB i starten af sæsonen, hvor fynboerne for alvor lignede et mandskab, der kunne ende med at rykke ud af Superligaen, men de har fået vendt skuden i Ådalen og ser ud til at slutte efteråret i top seks - det afgøres i årets sidste kamp på søndag, hvor striberne møder AC Horsens.

En del af æren skal uden tvivl tilfalde Martin Hansen, der har været OB en dygtig målmand, siden han kom til klubben fra Hannover 96, og så er det værd at bemærke, at resultaterne også blev bedre, efter at Mihajlo Ivancevic blev en skade kvit.

Den serbiske midtstopper høster generelt mange roser blandt OB-kendere, og han har ligeledes en stor fan i Martin Hansen.

- Det er en af Mihaljos kvaliteter, at han er lidt kuk-kuk en gang imellem. Det elsker jeg, for det er jeg også selv. Når man kommer ind på et hold, kan man godt mærke det, hvis der er andre, der har den vildskab, som jeg også selv har. Det er lettere, end hvis man er alene med det. Jeg kunne tydeligt mærke det i den første kamp, han var med i; der var noget, jeg kunne spejle mig i. Den connection var der fra starten af. Det er vigtigt, at man har den type spillere, der er der hver gang. Det ser fornuftigt ud i øjeblikket, siger målmanden til Tipsbladet.

Martin Hansen er i det hele taget tilfreds med de defensive takter fra fynboerne. I de seneste otte Superliga-kampe har OB indkasseret seks mål - i sæsonens første otte kampe indkasserede holdet 16. 

- Vi forsvarer os rigtig godt i øjeblikket. Vi er der i de afgørende situationer. Når vi taler om vildskab, har vi lagt på i duelspillet. Man må gerne træde over stregen en gang imellem og rive sin partner med ved siden af. Jeg har det selv sådan, at når jeg ser Bjørn Paulsen flyve ind i en tackling, skal jeg selv kunne matche den vildskab. Jeg vil ikke have en holdkammerat ved siden af mig, som er vildere end mig.

- Det er det, jeg mener. Når man træder til stregen og nogle gange lidt over, skal det gerne smitte af på holdkammeraten ved siden af. Det skal være et signal: ’Når jeg strækker mig så langt, skal du også være der.’ Det skaber en dominoeffekt på et hold, for når man selv viser, at man vil fremad, plejer de andre at følge med, siger Martin Hansen.

Du kan læse hele interviewet med Martin Hansen i Tipsbladet, som er på gaden i dag. I avisen får du også et stort interview med Anders Lindegaard, som har valgt at stoppe karrieren, du får alt om kåringen af Andreas Schjelderup som Efterårts Profil og meget mere. Du køber Tipsbladet sammen med Ekstra Bladet.