• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

OB-komet forlod FC Nordsjælland: En pissehård afsked

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Mathias Jørgensen står på tærsklen til et stort gennembrud i Superligaen. Det gør han for OB, men det hele startede i FC Nordsjælland, som han dog valgte at forlade til fordel for et ophold på Fyn.

Af Ole Hoffskov

OB er kommet skidt fra start i denne sæson, men der har også været lidt at glæde sig over i Ådalen. Først og fremmest at talentet Mathias Jørgensen er tittet frem. Den 17-årige angriber har scoret to flotte mål i de første tre runder, og han skal helt sikkert nok blive spændende at følge i denne sæson.

At Mathias Jørgensen nu står på tærsklen til et gennembrud i OB skyldes blandt andet, at han for halvandet år siden tog en moden beslutning. Her valgte angriberen at forlade FC Nordsjælland for at tage til Fyn. FC Nordsjællands talentskole er god for rigtig mange unge spillere, men det var ikke løsningen for Mathias Jørgensen.

Derfor valgte han på eget initiativ at tage til OB.

- Jeg spillede alle kampe, og det er det vigtigste, men der var andre spillere, som de låste med en kontrakt, fordi de gerne ville havde dem i længere tid. OB kom på banen, og jeg kunne mærke, at klubben virkelig troede på mig og værdsatte den måde, jeg spillede på. De så mig i deres system, og jeg følte også, at jeg kunne komme ud af en comfort zone efter syv år i FC Nordsjælland. Det kunne nok også være blevet til noget i FC Nordsjælland, men jeg kunne lægge noget andet på mit spil og føle, at jeg kunne udvikle mig yderligere. Det troede jeg på, at jeg kunne i OB, og det var en af grundene til, at jeg tog denne vej, siger Mathias Jørgensen til Tipsbladet.

Han fastslår, at det var en hård afsked med FC Nordsjælland og de velkendte omgivelser.

- Selvfølgelig var jeg ærgerlig. Man siger, at den første kontrakt ikke er den vigtigste, men alligevel binder den nogle år og giver en tro på en spiller. Den fik jeg ikke, så det var jeg ærgerlig over. I det hele taget var det pissehårdt at forlade den klub. Det var min stamklub gennem syv år, og jeg har kun gode minder derovrefra, siger Mathias Jørgensen og fortsætter:

- De ville gerne have, at jeg var blevet, men det var ikke til diskussion, da jeg havde truffet en beslutning og meldt det ud. Jeg var væk.

Du kan læse hele det store interview med OB-kometen i Tipsbladet. Læs blandt andet om det svære skridt at flytte væk hjemmefra og om forventningerne til den igangværende sæson.

I Tipsbladet får du desuden:
- Stort fokus på transfervinduet i England
- Fokus på de største talenter fra årgang 1998 - hvor blev de af?
- Interview med Rasmus Ankersen om Brentford FC
- Superligaens powerranking

Vil du have Tipsbladet direkte på din tablet, pc og mobil, kan du købe det digitalt her - ekstrabladet.dk/ebladet

Du kan også vælge at få det leveret Tipsbladet i postkassen hver fredag. Læs mere og bestil på https://abonnement.ekstrabladet.dk/avis/fredag/