• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

OB omskoler angriber til venstre back: Vi laver en Marc Dal Hende

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

OB har fået ny venstre back, og han er hentet i klubbens angreb og hedder Yao Dieudonne. Ivorianeren skal omskoles fra angriber til back.

Af Ole Hoffskov

OB har en plan.

Den ivorianske angriber Yao Dieudonne er langt fra spilletid på sine foretrukne position, og derfor har det ligget i kortene, at fynboerne ville skille sig af med ham inden transferdeadline på fredag, men det kommer ikke til at ske. I stedet har OB søsat et ambitiøst projekt med ivorianeren i centrum.

Læs også: OB-direktør: Transfervinduet på klem for ekstraordinær spiller

Yao Dieudonne har udelukkende spillet venstre kant og angriber i sin karriere, men nu skal han omskoles til forsvarsspiller.

- Vi har haft nogle drøftelser med Yao og hans agent, og som det ser ud nu, vil vi prøve at lave ham om til en venstre back eller en wingback. Yaos klare force som spiller er hans store engagement og hurtighed, og så er han en kantet spiller, så vi ser ham som en type, der ikke er sjov at spille over for. Samtidig ser vi ham lidt for langt væk fra den position som angriber, han ellers har dækket, så nu har vi sat os det mål, at vi giver det her et skud, siger sportsdirektør Jesper Hansen til tipsbladet.dk.

Manden, der skal stå for omskolingen, er cheftræner Jakob Michelsen, og han har før vist, at han er i stand til at lave en offensivspiller om til wingback. Det var således ham, der i sin tid opfandt Marc Dal Hende på positionen.

Nu giver han Yao Dieudonne samme tur.

- Vi forsøger at lave en Marc Dal Hende-kopi. Det var lidt den samme historie med ham. Han havde svært ved at komme på holdet i SønderjyskE som kant/angriber, men havde nogle spændende fysiske forudsætninger. Det samme har Yao, så nu prøver vi at omskole ham, siger Jakob Michelsen og tilføjer:

- Han er et stykke fra spilletid på de forreste pladser, men han har en fysisk pakke og et venstre ben, som alt andet end lige er interessant. Så må vi se, om det projekt kan lade sig gøre eller ej – vi giver det i hvert fald et ihærdigt forsøg. I tilfældet med Marc Dal Hende stod det nok ikke bøjet i neon, at han skulle blive Superligaens bedste venstre back. Han var sur på mig i en uge over, at jeg overhovedet kom med forslaget. 

Der er ikke sat nogen tidsramme for, hvor lang tid OB er villige til at give projektet med Yao Dieudonne.

- Vi giver det indtil, at vi ikke giver det længere. Sådan er det i fodboldens verden. Men jeg tror på det her, uden jeg selvfølgelig vil stille garantier, lyder det fra Jakob Michelsen.

Yao Dieudonne skal først og fremmest øve sig i sin nye rolle i OB's reserveholdskampe, og dem venter der en stribe af i den kommende tid. 21-årige Yao var i sidste sæson udlejet til Vendsyssel FF.

Han har spillet 17 Superliga-kampe for OB uden at komme på måltavlen.