Video : Tipsbladet
Superliga

OB-reserve overvejer fremtiden: 2019 har været noget rod

Mathias Greve har spillet mere end 100 kampe for OB, men snart kan han være fortid i klubben. På grund af manglende spilletid overvejer han nu sin situation.

Med 136 førsteholdskampe i alle turneringer er Mathias Greve en af de spillere, der har spillet flest kampe for OB i den aktuelle førsteholdstrup, men på det seneste har der været langt mellem startpladserne for den 24-årige midtbanespiller.

I forårssæsonen blev det kun til én startplads foruden nogle sporadiske indhop fra bænken, og denne sæson er også begyndt med fire reservetjanser. Derfor er OB-spilleren begyndt at overveje sin fremtid i klubben.

- Det har ikke været optimalt i 2019. Det har været en rodet omgang. Efteråret 2018 startede meget skidt med fire-fem nederlag i de første seks kampe. Jeg havde spillet meget, og jeg havde ikke præsteret, som jeg gerne ville. Men 2019 har været noget rod, hvor jeg har været ude og inde af holdet, siger Mathias Greve til tipsbladet.dk.

I sommerens træningskampe startede han inde tre gange og lignede en spiller, der var på vej til et comeback i startopstillingen, men alligevel er det kun blevet til tre indskiftninger i OB’s første fire Superliga-kampe.

- Det lignede, at der kom en mulighed, da vi kom tilbage efter ferien, for det så længe ud til, at jeg skulle starte inde i den første kamp mod FCK, men sådan gik det ikke. Jeg har prøvet at kæmpe mig ind på holdet i de sidste par uger, og det er ikke lykkedes endnu, men det vil jeg fortsætte med at gøre, siger Mathias Greve.

- Det er selvfølgelig nederen, at det ikke går ens vej, men det lignede i træningskampene, at der ville komme en mulighed. Det skete så ikke, og jeg har fået tre indskiftninger i de første tre kampe, men jeg kom ikke ind i den seneste. Det er selvfølgelig ikke optimalt, når jeg kommer fra en rodet sæson, hvor jeg ikke spillede fast. Det er en skidt situation lige nu, tilføjer han.

Mathias Greve blev som 12-årig meldt ind i OB i august 2007, og sammen med Jens Jakob Thomasen er midtbanemanden fra Langeskov er dermed den spiller på førsteholdet, der har været i OB i længst tid. Det gør situationen mere følelsesladet.

- Når man er OB-dreng og har spillet i klubben gennem hele sin ungdom, betyder det bare lidt ekstra at repræsentere OB. Det betyder utrolig meget, om man vinder eller taber i weekenden. Det er hårdt, når man ikke er en del af det, for det så ellers ud til, at jeg skulle være det i starten af sidste sæson, siger Mathias Greve, der tidligere har været tæt på et stort gennembrud i OB.

- Den forrige sæson (17-18-sæsonen) var egentlig et skridt i den rigtige retning, så jeg havde håbet, at det helt store gennembrud skulle komme i sidste sæson, men det gjorde det ikke. Nu står jeg i en situation, hvor man skal vurdere, hvad der skal ske fremadrettet. Det er ikke optimalt for mig. Jeg har brug for at få noget spilletid, siger han.

Mathias Greve oplyser, at han nu er i dialog med OB om fremtiden.

- 2019 har ikke været godt, så der er en dialog kørende. Hvis det rigtige tilbud kommer, er det noget, man må overveje, for min situation er ikke optimalt lige nu. Det kan man nok også se udefra. De overvejelser må klubben også gøre sig. Når man ikke spiller fast og efterhånden har været i en klub i mange år, er man lidt bange for at brænde fast. Det bliver meget den samme sang om at være ude og inde af holdet, så det kan godt være, at jeg skal få en større rolle. Hvis det ikke kan blive her, må det blive et andet sted, siger Mathias Greve, der ærgrer sig over, at det ikke er lykkedes ham at bide sig fast i startopstillingen i OB.

- I starten af denne sæson var jeg klar på at give det et ekstra skud, og det er jeg egentlig stadig. For det så ud til, at jeg skulle spille i starten af sæsonen. Lige nu er alle spillere klar, men jeg brænder virkelig for klubben og det projekt, som OB har gang i. Derfor har jeg også tænkt, at det vil være et nederlag for mig at tage videre med en øv-følelse af, at det var tæt på at lykkes, men at jeg lige manglede det sidste. Det er også en overvejelse, jeg har gjort mig. Men hvis jeg bliver ved med ikke at få fast spilletid, vil jeg tro, at alle i min situation gerne vil prøve noget nyt, siger han.

Mathias Greve har kontrakt med OB frem til sommeren 2021.