• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Mikkel Fuhr Nielsen

OB scorer kassen på kæmpetransfer

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Yankuba Minteh er ikke med i truppen til opgøret mod FC Midtjylland, da OB er meget tæt på et salg af ham.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

Yankuba Minteh har blæst alt og alle bagover i denne sæson med sine præstationer på banen.

Det har fået et hav af klubber til at se nærmere på kantspilleren, der nu er så transfervarm, at OB inden længe kigger ind i et salg.

Det bekræfter OB på klubbens hjemmeside.

B.T kan i den forbindelse fortælle, at der er tale om et salg af Yankuba Minteh til Premier League-klubben Newcastle, der tidligere på foråret første gang blev meldt interesseret i kantspilleren.

Handlen ender også med at skrive historie i OB, da man sælger ham for omkring 50 millioner kroner, hvilket uden sammenligning er deres største salg nogensinde, skriver B.T.

Inden Yankuba Minteh kan blive endeligt præsenteret i Newcastle venter det obligatoriske lægetjek. Til det har kantspilleren fået weekenden fri, da han ikke er en del af OB's kamptrup mod FC Midtjylland.

- Det er en svær beslutning, men med de risici og muligheder der er i denne sag, har jeg konkluderet, at det samlet set er den bedste beslutning for OB, at han sidder over til kampen mod FC Midtjylland, siger Björn Wesström, der er fodbolddirektør i OB.

B.T. skriver også, at Newcastle planlægger at leje ham ud i den kommende sæson, inden han skal forsøge at slå igennem i Premier League.

Yankuba Minteh, 18 år, kom til OB sidste sommer, og er nærmest lige siden kun blevet bedre. Fire mål og seks assister står han noteret for i blot 17 kampe.