OB søger afklaring med Sten Grytebust
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Superliga

OB søger afklaring med Sten Grytebust

OB vil have afklaret fremtiden for målmand Sten Grytebust, der har et år tilbage af sin kontrakt. Det samme gælder offensivspilleren Yao Dieudonne.

OB's måske bedste spiller gennem de seneste par sæsoner, Sten Grytebust, står snart ved en skillevej.

Nordmandens aftale med fynboerne udløber om et år, og der har været mange rygter om målmanden, der blandt andet blev sat i kraftig forbindelse med Brøndby IF, da de blå-gule var på jagt efter en afløser for Frederik Rønnow. Det endte som bekendt ikke med at blive Sten Grytebust, men han er stadig en interessant keeper for mange klubber.

Foreløbig er han dog stadig OB-spiller.

- Der kan ske rigtig meget i et transfervindue. Tingene kan næsten ændre sig fra dag til dag, men udgangspunktet er, at han bliver i OB, siger Jesper Hansen, der er sportsdirektør i den fynske klub, til tipsbladet.dk.

Når en spiller har et år tilbage af kontrakten, er det så ikke det tidspunkt, man ofte kigger på enten et salg eller en forlængelse?

- Jo, det har du ret i. Vi er også i dialog med hans agent, og vi søger en eller anden form for afklaring i nærmeste fremtid, lyder det fra sportsdirektøren.

En form for afklaring søger OB også i forhold til offensivspilleren Yao Dieudonne. Ivorianeren var i sidste sæson udlejet til Vendsyssel FF og var altså med til at sikre nordjyderne en plads i Superligaen, men nu er han tilbage i OB, og umiddelbart kan man tvivle på, at han har en fremtid i klubben. Yao har således ikke været med i truppen i nogle af sæsonens første to kampe.

Den 24-årige offensivspiller har ligesom Sten Grytebust et år tilbage af kontrakten.

- Vi har haft det udgangspunkt, at alle startede fra nul og fik en fair chance, da Jakob (Michelsen, red.) og Henrik (Hansen, red.) tilrådte, og nu skal vi så til at have en dialog med nogle spillere. En spiller som André Rømer var måske gået lidt kold i det, og nu skal vi kigge på, hvad der skal ske med Yao. Det er en ambitiøs spiller, som vil sin fodboldkarriere. Vi skal have en snak om, hvordan det forløses bedst muligt, siger Jesper Hansen.

Sten Grytebust og Yao Dieudonne er de eneste udlændinge i OB pt.