Video : Tipsbladet
Superliga

OB stopper skrækstime og kravler over stregen

I sæsonens 16. forsøg vandt OB endelig på hjemmebane. Med 2-0 over Randers kravler OB over nedrykningsstregen.

Efter 15 hjemmekampe i denne superligasæson uden sejr kom OB endelig på tavlen med en sejr på eget græs.

I sæsonens sidste forsøg hjemme i Odense lykkedes det OB at vinde 2-0 over Randers.

Det var samtidig nok sidste udkald for at undgå nedrykning. Med sejren kravlede OB faktisk over nedrykningsstregen på bedre målscore end Lyngby, som dog mangler at spille to kampe - OB har kun udekampen mod Viborg tilbage.

Det var ikke bare sæsonens første hjemmesejr, men også første gang i sæsonen, at OB vandt to kampe i træk.

OB leverede en præstation så flot, at det var svært at begribe, at holdet kæmper om at undgå nedrykning.

Fynboerne kom ud med en helt anden energi end det pauvre udtryk, der har kendetegnet holdet igennem det meste af foråret.

Båret frem af publikum skabte OB den ene chance efter den anden, og den fynske føring burde have været større end 1-0 ved pausen.

Halvlegens enlige mål blev banket i kassen via den ene stolpe af Alassana Manneh efter et hjørnespark, da der var spillet knap en halv time.

Den gambiske midtbanespiller har stort set ikke spillet i foråret, men han kan nå at blive meget afgørende alligevel.

Også OB's unge angriber Luca Kjerrumgaard var konstant farlig og havde tre gode scoringsforsøg i de første 45 minutter.

Randers var dog også farlig i et par situationer. Mohamed Fuseini var alene igennem efter et kontraangreb, men OB-keeper Viljar Myhra greb snarrådigt ind.

Efter pausen var OB fortsat toneangivende, og efter godt en times spil lykkedes det endelig for Luca Kjerrumgaard at score.

19-årige Max Ejdum brød igennem i venstre side og serverede for Kjerrumgaard, der sendte bolden mellem benene på keeper Patrik Carlgren.

Det var fjerde kamp på stribe, at Kjerrumgaard kom på måltavlen, og han har en vis aktie i, at OB fortsat lever i kampen for at overleve.

OB og Lyngby har begge 32 point i bunden, Vejle har 33 før de sidste kampe i sæsonen. OB har dog spillet en kamp mere end konkurrenterne. En af de tre klubber rykker ned.

I toppen af kvalifikationsspillet ligger Randers fortsat forrest i kampen om syvendepladsen med 38 point, mens Viborg har 37 for en kamp mindre.

/ritzau/