• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

OB-træner forudser brutal sæson: Flere vil skide i bukserne ved juletid

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

OB-træner Jakob Michelsen forudser en historisk brutal sæson i Superligaen.

Af Ole Hoffskov

De fleste hold kommer til at fejle i løbet af en sæson, men aldrig har der været så lidt plads til fejltagelser, som tilfældet er i Superligaen i denne sæson.

Fra næste sæson går Danmarks bedste række tilbage til 12 hold, og det betyder, at der skal ryddes op i denne sæson. En direkte konsekvens er, at hele tre hold rykker ud af Superligaen i maj næste år.

Dermed vil mange fans sidde og bide negle i foråret, og det gælder bestemt også rundt om i klubberne, forudser OB-træner Jakob Michelsen, der tror, det bliver en vanvittig sæson, som venter forude. 

- Det bliver en fuldstændig brutal sæson med tre direkte nedrykkere. Flere hold kommer, som sæsonen skrider frem, til at skide i bukserne, for der kommer pres på, der kommer drama og der kommer ramasjang. Det bliver vanvittigt spændende og sjovt at være en del af, siger Jakob Michelsen til tipsbladet.dk.

Han tror først, at nerverne begynder at indfinde sig et stykke hen ad vejen.

- Jeg tror ikke, det kan mærkes i starten, for som sådan er der ikke noget anderledes her i begyndelsen, men der er ingen tvivl om, at ved juletid er der nogle, der kommer til at skide i bukserne. Når grundspillet nærmer sig sin afslutning, kan man lægge og svinge imellem at komme i det forjættede top seks, og man kan være uheldig at komme i den forkerte nedrykningspulje og spille om én af tre direkte nedrykningspladser. Det bliver voldsomt, siger OB-træneren.

OB satser stærkt på ikke at blive en del af nedrykningskampen. Målet er at snige sig med i mesterskabsspillet, præcis som fynboerne gjorde i sidste sæson, hvor det endda trak op til bronzemedaljer, inden en lidt kedelig afslutning på sæsonen kastede en femteplads af sig.

- Grundlæggende står vi et andet sted i år, end vi gjorde på samme tidspunkt sidste år, fordi vi har fået en form for kendskab og fundament i den måde, vi gerne vil spille på, så der er ikke så meget nyt. Det nye er så, at vi har mistet et par bærende spillere i Sten Grytebust og Casper Nielsen, og vi har også sagt farvel til Nicklas Helenius. Så i den forstand har vi også nogle spørgsmålstegn, siger Michelsen, der har lagt sidste sæson bag sig:

- Vi kan ikke bruge til noget at kigge tilbage. Vi spillede alt i alt en god sæson og nåede vores målsætning, og det skal vi være glade for. Så kan vi godt være rigtig trætte af vores dårlige start, hvor vi lå nummer sidst efter seks kampe, og vi kan være trætte af vores afslutning, men det var en god sæson, som vi skal være stolte af. 

OB leverede en stærk præstation i søndagens premiere mod FC København og var foran 2-0 i første halvleg, men de forsvarende mestre lod sig ikke slå ud endte med at vinde 3-2 i Odense.

Netop FCK har Jakob Michelsen stor fidus til.

- Der er ingen tvivl om, at FCK og FCM er langt foran os andre. Transfervinduet er ikke lukket endnu, så det er svært at spå om holdenes styrke, men det ville da undre mig meget, hvis FCK ikke ender som danske mestre, siger han.

Næste opgave for OB er hjemme mod oprykkerne fra Lyngby, der lagde fra land med en 2-0-sejr over AaB. 

Superliga

Mere Superliga

Fokus