• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Morten Jørgensen

OB-ungdomstræner skal være leder for danskstartet projekt i Uganda

I 10 år har Ulrik Bredegaard været ansat i OB, men snart pakker han sine tasker og tager til Uganda, hvor han har fået job på et akademi.

Af Morten Jørgensen

For de fleste fodboldspillere og -trænere er det en drøm at komme til udlandet. Det er dog næppe Uganda, der står øverst på ønskelisten.

Det afrikanske land bliver dog den næste destination for OB’s cheftræner på U15-holdet, Ulrik Bredegaard. Han er blevet ansat på et akademi, der har danske forbindelser, i Uganda.

- Jeg skal en tur til Afrika og være træner/leder på et akademi i Uganda, som heder El Cambio. Det er et danskstartet projekt, hvor blandt andre Lars Høgh, Morten Olsen og Daniel Wass er ambassadører, og det bliver vanvittigt spændende at blive en del af, fortæller Ulrik Bredegaard til OB’s hjemmeside.

Når han kommer til Uganda, bliver det ikke med et formål om at skulle udvikle de unge spillere til nogle af verdens bedste, men det er alligevel nogle spillere med et fornuftigt niveau, som han skal arbejde med.

- Det er et projekt, som handler mere om at gøre en forskel for nogle drenge og en verdensdel, der helt sikkert har nogle hårdere skæbner, end vi har herhjemme, end det handler om at lave den nye Messi.

- Spillerne er dygtige, og de er udvalgt og håndplukket fra en meget stor gruppe. Men det vigtigste på El Cambio er, at børnene ende med at få succes på et af de tre parametre, som er fodbold, uddannelse eller ugandisk rollemodel.

Ulrik Bredegaards ansættelse i Uganda får også positive ord med på vejen af Superliga-klubbens tekniske chef på akademiet, Tonny Hermansen.

- Først og fremmest skal der lyde et rigtigt stort tillykke til Ulrik for at lande et trænerjob i udlandet. Det er dejligt og fuldt fortjent, at Ulrik har fået muligheden for at komme ud og prøve sig selv af, og der venter en utroligt spændende opgave på ham. For hans personlige udvikling er det også rigtig godt at komme til et andet land og prøve sig af som træner, fortæller han.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Brøndby IF - AGF

AGF jagter sæsonens anden sejr og den første på Brøndby Stadion siden 2007. Brøndby IF jagter topholdene FC København og FC Midtjylland.