Video : Tipsbladet
Superliga

OB's nye førstekeeper: Kun været målmand i fem år

Hans Christian Bernat er OB's nye førstemålmand, men det har ikke altid ligget i kortene, at han skulle være målmand.

Hans Christian Bernat fik lørdag fortalt, at han starter inde i søndagens opgør mod AGF, og dermed står det altså klart, at han er fynboernes nye førstemålmand efter Oliver Christensens afgang til Hertha Berlin. 

Det har dog ikke altid stået skrevet i stjernerne, at Bernat skulle være førstekeeper i klubben. Det fortæller han i et interview til Fyens Stiftstidende

20-årige Hans Christian Bernat spillede angriber for Næsby, til han fyldte 15 år, og på målmandsposten har han altid stået i skyggen af andre spillere.

- En af de ting, som jeg har været god til er at komme bagfra. I Næsby var jeg ingenting i forhold til Mads Hermansen (nuværende Brøndby-målmand, red.), og i OB stod jeg i skyggen af Oliver hele tiden. Min force har været, at jeg hele tiden har kunnet lære de målmandstekniske ting helt fra bunden, fordi jeg intet har haft som basis. Det der rent psykologiske med at komme bagfra, har været fint for mig. Det er ikke for sent, siger Hans Christian Bernat til mediet.

Han fortæller samtidig også, at han har gjort en ekstra indsats over de seneste uger for at imponere trænerteamet, da han godt kunne fornemme, at Oliver Christensen var på vej væk. 

Hans Christian Bernats OB-mandskab møder AGF søndag klokken 18.