• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Martin Davidsen

OB's nye fynske profil: Jeg har brændt for klubben i et årti

OB's nye fynske profil: Jeg har brændt for klubben i et årti
Foto: Lars Poulsen/Polfoto

Mikkel Desler sigter efter en profilstatus i OB et år efter sit første gennembrud på Fyn.

Af Martin Davidsen

Mikkel Desler fik allerede et lille gennembrud i sidste sæson, da han for et år siden nærmest blev omtalt som det største siden brød i skiver på Fyn. Nu jagter det fynske energibundt det samme niveau han viste, inden han på uheldigvis blev skadet i sæsonens første kamp i efteråret. 

Vinterpausen har været god for ham, og Desler ser frem til et forår, hvor han vil gøre en forskel i OB.

Læs også: Ungdomseliksir i OB: Det yngste hold i 20 år

- Det var en lang skadespause, men jeg er kommet fint igennem opstarten, og jeg har bygget det på, jeg skulle. Jo flere kampe, jeg spiller, desto mere får jeg i banken, men jeg synes, at jeg er, hvor jeg skal være. Den kom lidt ubelejligt for mig, fordi jeg først lige var kommet i gang, men det var fint nok. Jeg har haft to en halv måned til at komme i form, og selvom træningskampe aldrig er det samme, så bygger man de sidste procenter på nu. Det ser fint ud, siger Mikkel Desler til tipsbladet.dk.

Han trækker på smilebåndet, da tipsbladet.dk spørger, om han nu skal have sit andet gennembrud i Superligaen efter det første kom for et år siden.  

- Jeg har sgu ikke hørt om et dobbeltgennembrud, men det er klart, at det var en god periode på det tidspunkt, og det er noget af det, jeg skal finde frem igen. Jeg vil også gerne bygge yderligere på, men jeg ved ikke, om vi snakker om et gennembrud nu. Jeg tror mere, det handler om kontinuitet og fast spilletid. Så kommer alt det andet. Det gælder bare om at spille så meget som muligt, siger Desler. 

Det er noget særligt at være fynsk spiller i OB. En ting er, at klubben er begyndt at bruge flere egne spillere de senere år. Noget andet er den status, man får hos fansene. Gennem årene har spillere som Michael Hemmingsen, Mads Timm, Daniel Høegh og senest Rasmus Falk været populære spillere på den fynske fanscene i kraft af deres lokale aner og baggrund i OB's egen talentafdeling. Der kan derfor hvile et vist pres og en forventning om, at Mikkel Desler skal være den næste store fynske spiller i OB. Han tager det dog med ophøjet ro. 

- Jeg synes ikke, at man skal begynde at sammenligne sine unge folk med tidligere talenter, der har gjort det fantastisk. Rasmus Falk er unik, og det er lige lovlig meget pres at lægge på os unge drenge, at sige, at vi skal være som ham om nogle år. Jeg synes, det er en god kultur at have i en klub, at vi som minimum skal lave en-to Superliga-spillere om året. Kan der brave en igennem som Falk hvert tredje eller fjerde år, er det fantastisk. Vi alle sammen tror og håber, at vi kan gøre det på et tidspunkt, men vi skal også tænke på, at vi er forskellige spillere. Om man har de ene eller andre kvaliteter, er der også forskel på, siger Mikkel Desler. 

Desler er da heller ikke den eneste fynske spiller i OB's trup, der for nylig har taget turen fra talentafdelingen til førsteholdet. Hvor der tidligere var lang vej til førsteholdet for talenterne i OB, er det anderledes i dag, og når Desler kigger sig rundt i omklædningsrummet i OB, kan han se folk som Jens Jakob Thomasen, Mathias Greve og Anders Thomsen, som han har spillet sammen med i mange år. 

- Det er cool nok, men det vidner også om, at der er sket et skifte i OB og Superligaen. Holdene bliver yngre og yngre, og det er anderledes end da jeg var 10 år og så Superliga i fjernsynet. Det har også noget at gøre med økonomien i tingene, men det er klart, at man må lykkes på en anden måde, hvis man ikke lige kan hente ti top-europæiske profiler til klubben. Sådan er det, siger Desler, der har en ambition om at udvikle sig til en profil i OB.

- Jeg håber, at jeg kan opnå en høj status i klubben. Ingen tvivl om det. Jeg har jo brændt for den her klub i over et årti, hvor jeg har været her. At kunne opnå en form for profilstatus, vil være fantastisk. Jeg håber da også, at jeg kan blive en profil i Superligaen. Det er sådan nogle ting, det handler om. Jeg håber, at jeg kan brænde igennem, så jeg engang i fremtiden kan blive attraktiv for udlandet. Det er derfor, jeg har skrevet en lang kontrakt, hvor jeg er 25 år, når den udløber. Man kan ikke spå om det, men det er nok det alle unge fodboldspillere drømmer om, lyder det fra Desler, der for nylig har forlænget sin kontrakt til sommeren 2020.

Først venter dog fredagens kamp mod AaB, hvor OB står foran en stærk modstander.  

- Det er et godt hold. AaB har gjort det fantastisk på det seneste. Det er et sammentømret hold, der spiller fremragende fodbold. Det bliver svært. Vi skal stå godt på banen og være cool, når vi har bolden. Vi skal være skarpe i omstillingerne, og jo længere tid vi kan holde dem fra at score, desto mere frustrerende bliver det for dem. Kan vi putte en enkelt eller to ind, er vi nået et godt stykke vej, siger Mikkel Desler. 

OB spiller mod AaB i Aalborg med kampstart klokken 18.00.