• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League /ritzau/Reuters

Rooney ramt af økonomisk rod: Trækkes 12 point

Rooney ramt af økonomisk rod: Trækkes 12 point
Foto: Getty Images

Coronapandemien og et fejlslagent salg tvinger Derby County med Wayne Rooney som manager under administration.

Af /ritzau/Reuters

Den engelske fodboldklub Derby County har meddelt, at den ønsker at udpege administratorer som følge af fortsatte økonomiske problemer.

Det oplyser Championship-klubben fredag.

Derby County, hvis manager er den tidligere angriber for det engelske landshold og Manchester United Wayne Rooney, siger, at det er "en række af hændelser", der har ført til beslutningen.

Blandt andet er det ikke lykkedes at finde en køber til klubben, ligesom at coronapandemien har haft store konsekvenser for klubbens indtægter.

Den engelske forretningsmand Mel Morris har ejet Derby siden 2015 og ønsker at sælge. Dog er to potentielle tilbud faldet til jorden i løbet af de seneste måneder.

- Fordi covid-19-pandemien har haft en så alvorlig effekt på indtægterne og overskuddet af alle forretningerne, har klubben ikke været i stand til at tage sig af alle dens daglige finansielle forpligtelser, udtaler Derby County i en erklæring fredag.

- Direktørerne havde intet andet valg end at træffe den svære beslutning om at gøre noget og beskytte klubben.

I udtalelsen skriver Derby videre, at det er "almindeligt kendt", at klubben allerede har reduceret sine lønudgifter betragteligt.

English Football League (EFL), der er de lavere divisioners organisation, bekræfter, at Derby County vil blive fratrukket 12 point, som er den normale straf for klubber, der sættes under administration.

EFL afviser dog påstanden om, at covid-19 er skyld i klubbens økonomiske nedtur.

- EFL gik med til en gældsforhøjelse for at give ligaens klubber adgang til midler, som ville hjælpe dem i forbindelse med påvirkningen fra covid-19. Som med ethvert andet lån var dette underlagt en tidsramme og en række kriterier, som Derby ikke kunne efterkomme, udtaler EFL i en erklæring.

I juli blev Derby County idømt en bøde på 100.000 pund - godt 870.000 kroner - af en uafhængig disciplinærkommission for uregelmæssigheder i klubbens regnskab.

I øjeblikket er klubbens regnskaber for 2016, 2017 og 2018 ved at blive undersøgt.

Derby ligger nummer 16 i Championship, der er den næstbedste engelske række, med syv point efter lige så mange kampe. Klubben har kun vundet en enkelt kamp i denne sæson.

Derby County møder Stoke City på hjemmebane lørdag.

/ritzau/Reuters

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020