• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Ønsker ikke at vende hjem til Superligaen

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Brøndby eller andre klubber i Danmark skal ikke gøre sig de store forhåbninger om Frederik Rønnow.

Af Ole Hoffskov

Frederik Rønnow tilbragte den forgangne sæson i Schalke 04, der er en storklub på papiret, men ikke længere i praksis.

Klubben fra Ruhr-distriktet rykkede ud af Bundesligaen med et brag, og dermed har Tysklands bedste fodboldrække taget afsked med én af sine giganter. 

28-årige Frederik Rønnow behøver imidlertid ikke forholde sig til Schalke 04's nedrykning. Han er nemlig stadig ejet af Eintracht Frankfurt, hvor han dog står noget i skyggen af Kevin Trapp.

Derfor kan sommeren meget vel byde på et klubskifte.

- Jeg har et år tilbage af min kontrakt med Frankfurt, og vi har en løbende dialog med dem. Jeg har altid følt mig respekteret der, og jeg ved, at de ser en god målmand i mig, men den rolle, jeg forventer, at de kan tilbyde mig, er ikke det, jeg vil, siger Rønnow og tilføjer:

- Det er jo tydeligt, at når Kevin Trapp er der, er det ham, der spiller. Vi må se, hvad der sker. Det er ikke altid lige nemt, det her marked. 

Den danske landsholdsmålmand vil uden tvivl vælte sig i tilbud fra Superligaen, hvis han gerne vil hjem til Danmark. Rønnows tidligere klub Brøndby IF leder eksempelvis efter en ny målmand.

Man skal dog ikke forvente at se Frederik Rønnow i Brøndby - eller andre steder inden for landets grænser.

- Jeg har nærmest lige siden, at jeg skiftede til Frankfurt, skullet forholde mig til, om jeg skulle væk igen, fordi Kevin Trapp kom lidt ud af det blå. Det er ikke så nemt, der er meget få pladser de steder, hvor jeg føler, at jeg har niveau til at spille. Men udgangspunktet er helt klart at blive i udlandet, siger han. 

Turbulent i Schalke 04
Var Frederik Rønnow skiftet til Schalke 04 for bare en håndfuld år siden, var han kommet til en topklub i Tyskland, som spillede i Champions League. 

Nu evnede holdet at vinde tre ud af 34 Bundesliga-kampe.

- Det var turbulent, det må man sige. Vi vandt ikke en fodboldkamp i et år, og det er klart, at det sætter sig i holdet. Jeg havde ærligt ikke forventet, at det var så slemt, da jeg kom. Schalke er en fantastisk klub med super dygtige spillere, men der var bare et eller andet. Folk var ramte på selvtilliden.

- Havde vi fået en sejr lidt tidligere, kunne vi have fået et afsæt til noget bedre, men det skete ikke, og det har været kaotisk. Det lærer man også meget af, men selvfølgelig er det forfærdeligt for mig at tage derfra med en nedrykning, lyder det fra Frederik Rønnow.

Målmanden spillede 11 kampe for Schalke 04 i den forgangne sæson. 

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020