• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Officielt: Brian Priske afløser Kenneth Andersen som cheftræner for FCM

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Pokalmestrene fra FC Midtjylland har ansat Brian Priske som cheftræner, efter Kenneth Andersen har sagt op. Han skal bestride posten frem til vinter.

Af Kenneth Jensen

Det blev til en pokaltitel i foråret, og i denne sæson har FC Midtjylland hentet 16 af 18 mulige point. Men de mange point har ikke været nok til at holde Kenneth Andersen i sædet som cheftræner.

FC Midtjylland har netop bekræftet, at Kenneth Andersen har opsagt sin stilling som cheftræner for førsteholdet. En stilling, han har haft siden oktober 2018, hvor han afløste Jess Thorup, der skiftede til belgiske Gent.

Det sker, fordi han vil tilbage og være akademitræner, fremgår det af en pressemeddelelse fra FC Midtjylland.

- Da jeg for et år siden sprang til, nærmest fra den ene dag til den anden, for at afløse Jess Thorup som cheftræner, betingede jeg mig, at vi skulle evaluere situationen, når jeg havde fungeret på cheftrænerposten i et stykke tid. Jeg påtog mig opgaven, fordi jeg er klubbens mand og brænder for FC Midtjylland. På det seneste har jeg set mig selv dybt i øjnene og har erkendt, at jeg trives bedre med at udvikle ungdomsspillere i Akademiet. Jeg er ikke tro mod mig selv og min natur i forhold til, hvad det kræver at være cheftræner, og på den lange bane bliver det for slidsomt, siger Kenneth Andersen og forklarer:

- Jeg føler, at det er det rette tidspunkt for mig at give stafetten videre. Man skal som bekendt stoppe, mens legen er god. Jeg afleverer en trup, der har et kæmpe potentiale for at kunne levere fremragende fodbold og score masser af point resten af sæsonen. Jeg har været utrolig glad for mit samarbejde med spillerne og trænerteamet, men jeg synes ikke, jeg bruger mine kompetencer fuldt ud i cheftrænerfunktionen.

Assistenttræner Brian Priske er ny mand i spidsen for klubben, og dermed får den mangeårige assistent altså chancen som førsteholdstræner for FCM. Han skal bestride posten frem til vinter, hvor man vil præsentere en permanent cheftræner, fremgår det af pressemeddelelsen.

Resultaterne har sådan set været der i Superligaen for Kenneth Andersens mandskab, men spillet har haltet i det meste af perioden under Kenneth Andersen. Og der har været pil ned de seneste måneder, trods de mange point i Superligaen. Og det har cheftræneren altså selv taget konsekvensen af, inden FC Midtjylland selv kunne nå at lave en justering.

Tap In - Fodboldanalyse, der analyserer på "expected goals", har på Twitter delt et opslag, der viser, at FC Midtjylland efter en fin start under Kenneth Andersen er blevet dårligere og dårligere og på det seneste slet ikke har domineret i spil og især i chancer, som man har været vant til at se.

Exit til Rangers FC har formentlig skubbet på i forhold til Kenneth Andersens beslutning om at vende tilbage til ungdomsfodbolden, hvor presset og mediebevågenheden ikke er helt lige så stor.

Andersen har et snit på 2,07 point pr. kamp i Superligaen for FC Midtjylland.